Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (software)

windows verkenner

Anoniem
vxvk
5 antwoorden
 • Waar kan ik ook weer verkenner instellen, zodat er geopend wordt in de c: in plaats van in 'mijn documenten'. Ik gebruik deze map nooit, dus ik wil liever naar de c: Vast bedankt. Gerda
 • Hier waarschijnlijk wat je zoekt vxvk:

  "[i:08ede65f95]Verkenner met gewenste map openen[/i:08ede65f95]

  De Windows Verkenner zit in Windows XP verborgen achter de Bureau accessoires, net als bij Windows ME trouwens. We vonden dat toen al niet bepaald handig en gebruikten daarom steeds de toetsencombinatie Windows toets+E.

  Maar u kunt het Windows Verkenner pictogram ook gewoon naar het Startmenu verslepen, zodat u het vanaf daar kunt starten. Om het gebruiksgemak nog verder te vergroten, kunt u hier het beste meteen voor de gepaste doelmap kiezen. Hiermee voorkomt u dat de Windows Verkenner steeds opent met de mapMijn documenten klik rechts op het pictogram van de Verkenner en kies voor Eigenschappen. Bij Doel ziet u daar %SystemRoot%\explorer.exe, staan. Verander dat in %SystemRoot%\explorer.exe /n, /e, C:\mijn doelmap, waarbij mijn doelmap vervangen wordt door de map van uw keuze.

  De volgende keer dat u de Windows Verkenner opent, zal onmiddellijk de juiste map getoond worden. Let wel: deze aanpassing heeft enkel effect op het Verkenner pictogram dat u zojuist rechts heeft aangeklikt. Heeft u ook andere snelkoppelingen naar Windows Verkenner geïnstalleerd, dan moet u ook die met de juiste doelmap linken. Het kost dan even wat moeite, als u eenmaal het klusje hebt geklaard bespaart het u heel wat rsi gevoelig geklik met de muis." (bron:www.digiweetjes.com)
 • Ja, dat is wat ik nodig heb. Ik had zelf al wat zitten rommelen, maar nu heb ik allerlei zaken als a:\, c:\, deze computer etc. op de onderste balk staan. Dat was niet de bedoeling en ik weet ook niet meer hoe ik dat weg moet krijgen. Maar in elk geval kan ik verkenner aanpassen. Bedankt. Gerda
 • Ja, ik heb eigenlijk nog twee vragen. Zoals ik al schreef, staat nu 'Deze computer' op de startbalk. Niet als snelkoppeling met verkenner, maar gewoon als button. Dus er staat: 3.5-inch diskette (A:) en dan daarnaast alle lokale stations en naar rechts alle mappen op c: Hoe kan ik dat er weer afkrijgen? Is er ook iets te vinden als laatst werkend goed systeem? Ik werk met Win2000 prof. Ik had wel een image gemaakt met Drive image, maar ik krijg de melding dat het geen goede image is. Ik wil wel weer een nieuwe image maken, maar dan moet eerst de zaak helemaal in orde zijn.
  Mijn laptop was gecrasht. Natuurlijk had ik wel back-ups, maar alles crashte toen ik mijn image erop wilde zetten. Van de computerdokter hoorde ik dat mijn harde schijf kapot was. Hij zette er een nieuwe in, maar toen crashte alles weer. Ik heb toen mijn oude schijf zelf er maar weer ingezet en alles opnieuw geconfigureerd. De schijf was niet kapot, maar de laptop koelt waarschijnlijk niet goed. Maar nu is alles weer (bijna) ok. Kan iemand mij nog wat verder helpen? Vast bedankt. Gerda
 • rechter muis klik op een lege plek op de balk en haal bij "Werkbalken" het vinkje weg bij "deze computer"

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.