Vraag & Antwoord

Anders (software)

Image maken vanaf CD of netwerk?

Anoniem
Ramper76
5 antwoorden
 • Ik zou graag een programma willen hebben (kopen/ freeware) die het volgende kan:

  Het maken en terug zetten van een image van een partitie (b.v.). Vanaf een CD/ DVD of via het netwerk via een andere computer. Ik wil dus een image maken van een pc, waarop ik dus geen image software hoeft te installeren, om een image te maken. Het image bestand zelf mag wel op de pc waarvan een image gemaakt wordt staan.

  Ik heb gekeken na ghost 9.0, maar heb het hier niet in gevonden, misschien zoek ik verkeerd of zit het er inderdaad niet in.

  Heeft iemand advies hiervoor? Zodat het ook niet in de "papieren" gaat lopen.

  Bijvoorbaat dank.
 • Met de Ghost versies die ik ken (bv. Ghost 2003) kun je een of twee (afhankelijk van wat je wilt, bv. USB ondersteuning of niet) opstartfloppen maken. Je moet dan wel eerst Ghost onder Windows installeren. Maar als je de floppen eenmaal hebt en die werken kun je Ghost er weer af gooien.
  Met zo'n flop opstartend kun je een image van je systeem partitie op een andere partitie zetten waarvan je dan later een CD of DVD kunt branden.
  Ghost heeft de optie een "spanned image" te maken, waarbij de image wordt opgedeeld in een aantal bestanden die elk op een CD passen.
  Bij terugzetten vraagt Ghost je dan steeds om de volgende CD.
  Lees de handleiding er eerst eens op na.

  Komt dit in de buurt van wat je wilt?
 • Ja irri. Het maken van een image op een CD/DVD is al tijden mogelijk en ook netwerk kan al sinds enkele Ghost versies en ook DriveImage (inmiddels opgegaan in Ghost, of eigenlijk is Ghost 9 gewoon DriveImage behalve dat ze er wat dingen uitgehaald hebben).

  Wat bij GHost 9 zo is, is dat Ghost 9 geinstalleerd moet zijn om een image te maken. En dat om een image terug te zetten je kunt kiezen, voor andere partities kun je het dan doen met de geinstalleerde Ghost, voor de partitie waarop Ghost staat moet jerebooten met de Ghost CD.

  Consequentie is dat van pc's waarop Ghost niet geinstalleerd kan worden, het ondersteunt alleen recente Windowzen, je geen image kunt maken. Bijvoorbeeld ik heb hier een machine met eComStation erop (soort OS2) en daarvan kun je dan geen image maken. Ik vind dat raar.

  Symantec er een tijdje geleden eens naar gevraagd. Kreeg ik dit als reactie:

  [quote:a9730d1cbd="PR Symantec"]De antwoorden zijn dat het inderdaad eruit is….Echter vindt de gebruikelijke verwarring mbt Ghost nu plaats. Ghost waar je nu mee werkt, is Ghost 9.0 en is voor de retail. Die versie is gebaseerd op de vroegere PQ V2i Desktop versie. De DriveImage is niet meer aanwezig als zijnde een product voor de retail. Echter kan GHOST CE, lees GSS (Ghost Solution Suite), het nog wel. Echter, dat is een Enterprise product en helaas niet voor de retail. [/quote:a9730d1cbd]

  Kortom, balen.

  groetjes Edmond
 • Je kunt kijken naar alternatieven zoals G4U, wat o.a. op de gratis te downloaden Ultimate Boot CD staat: http://ubcd.sourceforge.net/

  In principe is G4U bedoelt om - net als de corporate versie van Ghost - een backup van een partitie rechstreeks via FTP naar een server te sturen. Maar je kunt ook lokale kopiën maken: [code:1:b5001aade3]4.5 Copying a partition locally

  If you want to only copy one local partition to another local partition (similar to what 'uploadpart' and 'slurppart' do, just without the network and FTP in between), this can be done with the 'copypart' command. It takes two partition names as arguments, and copies the contents of one partition to the other. As an example if you found you want to copy your first local partition 'wd0e' to the second one 'wd0f', run:

  copypart wd0e wd0f

  A list of disks can be found using the 'disk' command, to list all the partitions on a disk use the 'parts' command. Partitions have the form of "wd0d", "w1e", "sd1f".

  Be aware that the partitions to copy should have identical size (down to the sector), else funny things will happen. When copying a 'big' partition into a 'small' one, g4u won't thrash the data behind the 'small' partition, but of course the copy is not complete either. Take special note that that case could happen when you restore a copy made that way, and which went fine when you first copied your small working partition to your big backup partition! [/code:1:b5001aade3]

  Ik moet je eerlijk bekennen dat ik er geen ervaring mee heb, maar je zou het iig kunnen proberen. Het is vast lang niet zo gebruikersvriendelijk als ghost, maar goed, het kost niks. En als het dan werkt…
 • Als ik het goed begrijp is Ghost 2003 dus een van de laatste complete versies.
  Heeft er iemand ervaring met het zetten van een Ghost image op een andere computer via een netwerk verbinding? Gaat dat vanaf opstart floppen?
  Dan is het dus netwerken onder DOS.
  Gezien de vele vragen op diverse fora over thuisnetwerken met verschillende soorten Windows ben ik wel nieuwsgierig hoe dat zit met ip adressen, users, workgroups ed. Of ftp'en?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.