Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (software)

formatteren in ntfs

Dr Spock
9 antwoorden
 • Bestaat er een stuk software wat geplaatst kan worden b.v op een "opstart"diskette (win98 o.i.d) waar mee je een lege harddisk kan formatteren in NTFS? of is er ergens zo'n complete opstart diskette te downloaden? die dat allemaal aankan?

  bedankt!
 • Je kan die hd tocj gewoon formateren onder windows ?
 • voor alle duidelijkheid, het gaat hier om een HDisk waar een PREinstalled versie winxp op staat die alleen met een recovercd is te installeren. het probleem is dat dat dan altijd in FAT32 gebeurd.
  Nu heb ik een Image gemaakt van mijn SYSTEEMdisk zijnde mijn C: schijf!
  deze staat echter via de opdracht [b:2241304c9d]converse[/b:2241304c9d] in NTFS-formaat.
  Dan is nu de vraag eigenlijk: kan je een NTFS systeempartitie terug zetten op een FAT32 partitie?,..ik ging er vanuit dat hij eerst geformateeerd moet worden in NTFS!
  Als dit nl kan,.. scheelt mij dat een hoop werk met het herinstalleren van alle andere software die op de HD staat!
  [b:2241304c9d]Ik heb dus een image van de C: schijf (systeem) in NTFS![/b:2241304c9d]
 • Je kan je bestaande schijf ook converteren van FAT32 naar NTFS.
  Zit zelfs geloof ik in XP. Ik gebruik hiervoor altijd PartitionMAgic.
 • De volgende tekst komt uit Windows help&ondersteuning. Je kunt je schijf, met behoud van data gewoon van FAT naar NTFS omzetten met de onderstaande procedure. Gaat eigenlijk altijd goed. Wil het niet dan heb je altijd je image nog.

  "Een volume naar NTFS converteren vanaf de opdrachtprompt
  Open een opdrachtvenster.
  Typ de volgende opdracht in het opdrachtpromptvenster:
  convert stationsaanduiding: /fs:ntfs

  Als u bijvoorbeeld convert D: /fs:ntfs typt, wordt station D: geformatteerd met de NTFS-indeling.

  Opmerkingen

  U opent een opdrachtprompt als volgt: klik op Start, wijs achtereenvolgens Alle programma's en Bureau-accessoires aan en klik op Opdrachtprompt.
  Met deze opdracht kunt u FAT- of FAT32-volumes converteren naar NTFS."
 • [quote:8d6e05f831="Dr Spock"]Bestaat er een stuk software wat geplaatst kan worden b.v op een "opstart"diskette (win98 o.i.d) waar mee je een lege harddisk kan formatteren in NTFS? of is er ergens zo'n complete opstart diskette te downloaden? die dat allemaal aankan?

  bedankt![/quote:8d6e05f831]

  Ik doe het met partitie management software. (Acronis' Partition Expert enz.) Maar het kan ook met eenvoudiger software.
 • [quote:7ab81216c0="Dr Spock"]voor alle duidelijkheid, het gaat hier om een HDisk waar een PREinstalled versie winxp op staat die alleen met een recovercd is te installeren. het probleem is dat dat dan altijd in FAT32 gebeurd.
  Nu heb ik een Image gemaakt van mijn SYSTEEMdisk zijnde mijn C: schijf!
  deze staat echter via de opdracht [b:7ab81216c0]converse[/b:7ab81216c0] in NTFS-formaat.
  Dan is nu de vraag eigenlijk: kan je een NTFS systeempartitie terug zetten op een FAT32 partitie?,..ik ging er vanuit dat hij eerst geformateeerd moet worden in NTFS!
  Als dit nl kan,.. scheelt mij dat een hoop werk met het herinstalleren van alle andere software die op de HD staat!
  [b:7ab81216c0]Ik heb dus een image van de C: schijf (systeem) in NTFS![/b:7ab81216c0][/quote:7ab81216c0]

  Je kunt een image van een partitie die in ntfs is geformateerd terugzetten op een partitie die in fat32 is gepartitioneerd: alle partitie gegevens worden immers overschreven door het plaatsen van een image. Hetgeen op de partitie staat is onbelangrijk voor de image software…….

  (Bye. Captain Kirk)
 • Welke image software gebruik je? 999 van de 1000 van die pakketten kijkt niet naar de bestaande format ofzo, tis niet zo dat die informatie er echt op geschreven wordt. het wordt er blok voor blok neergezet, dus onafhankelijk van de bestaande partitie. Je hebt dus helemaal niets met FAT of NTFS te maken.

  groetjes Edmond
 • Afgezien van het filesystem ID block (7 of 8 bits die het filesystem aangeven) is het inderdaad geen probeem, en goede imagesoftware nheemt dit block ook meteen mee. - houd er wel rekening mee dat dit problemen kan geven: een ntfs partitie als fat32 aanspreken gaat niet goed ;)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.