Vraag & Antwoord

Anders (software)

Probleem met .pst gegevensbestand Outlook 2003

Anoniem
None
9 antwoorden
 • Ik heb het zeer vervelende probleem dat ik op een bepaald moment mijn Outlook.pst bestand niet meer kan laden omdat ik de volgende melding
  krijg:

  Kan uw standaardmappen voor e-mail niet openen
  Het bestand W:/padnaarlokatie/Outlook.pst is geen bestand met persoonlijke mappen.

  Vervolgens breekt Outlook 2003 af.

  Wat ik ook doe ik krijg het niet voor mekaar om mijn e-mail gegevensbestand geladen te krijgen.
  Ik heb dit nu een aantal keren gehad en ik begin het vermoeden te krijgen dat het bestand als ik het nog geladen kan krijgen 59 kb groot is en dat het probleem start bij een groote van 61 kB.
  Zolang ik onder 61 kB zit geen probleem, boven deze waarde dus wel.

  Wie kan mijn helpen met dit probleem, is het in een instelling die verkeerd
  staat of heeft dit andere oorzaken?
  Ook bij het aanmaken van lege nieuwe gegevens bestanden loop ik tegen
  dit probleem aan. een archive.pst bestand lukt ook niet want ik krijg ook dan dezelfde melding.
 • probeer dit is ?
  of anders dit
 • Ik heb OL 2k ipv 2003, maar ik neem aan dat dit ongeveer hetzelfde werkt.

  De grootte zou geen probleem moeten zijn, aangezien mijn outlook.pst een 160 MB groot is.

  De melding die je krijgt heb ik ook wel eens gehad. Ik had een kopie van mijn outlook.pst die ik op een andere computer wilde bekijken om toegang tot m'n mail te hebben. Op die andere computer probeerde ik het te openen via bestand/openen/persoonlijke mappen en toen zag ik die foutmelding. Dat komt nl omdat een persoonlijke map ook de extensie .pst heeft, maar een totaal andere structuur. In een geexporteerde .pst kunnen berichten, adressen etc zitten, maar in de echte outlook.pst zitten alle gegevens, inclusief je accounts, passwords, kalender etc.

  Is die locatie W:/ die je opgeeft beschikbaar? Is het een beschrijfbaar medium? Krijg je deze foutmelding als je OL opstart nadat je het gewoon hebt gebruikt en normaal afgesloten?
 • Ik heb mijn Outlook.pst bestand op een netwerkdrive geplaatst omdat ik
  vanuit mijn laptop alsook vanaf mijn desktop mijn mail wil kunnen lezen/verzenden.
  Dus 1 database zodat ik niet telkens de boel moet synchroniseren.

  Ik denk echter dat dit probleem hier niet mee te maken heeft, ook het plaatsen op de PC zelf levert op den duur hetzelfde probleem op.
 • Ik heb een vergelijkbare situatie, alleen gaat het bij mij niet om een netwerkdrive, maar om een gedeelde map op de hoofdcomputer (die ik dus het meest gebruik).

  Welk OS gebruik je en wat draait er op de server. Op m'n werk zit ik op XP en 2k server en daar zie ik regelmatig dat de netwerkdrives afgekoppeld worden als de PC in slaapstand gaat of lanegere tijd geen gebruik maakt van die drives. Het wordt wel direct weer hersteld als die verbinding nodig is, maar misschien heeft OL hier ee probleem mee?

  De grootte kan volgens mij nooit het probleem zijn. Als je al 50 mailtjes hebt in HTML zonder bijlagen, dan ga je al boven die 61kb uit en een Word document als bijlage is meestal ook al groter dan 61 kb.

  Als je hebt gewerkt met OL en normaal zonder fouten hebt afgesloten, krijg je deze foutmelding als je OL opnieuw opstart, of krijg je deze foutmelding tijdens het werken met OL?
 • Ik maak gebruik van Windows XP SP2 dus geheel bijgewerkt met de allerlaatste updates.

  Het probleem doet zich niet voor tijdens het gebruik van Outlook maar nadat ik Outlook heb afgesloten en daarna weer opstart. Daarna is het onmogelijk om het bestaand gerepareerd te krijgen. Ik heb wel de suggestie van een van de respondenten bekeken en een programma gedownload om de .pst file te repareren.
  Dat lukt inderdaad maar binnen de kortste keren heb ik daarna weer hetzelfde probleem.

  Momenteel ben ik maar weer teruggegaan naar Outlook Express, ik neem maar even genoegen met het feit dat het schijnbaar niet mogelijk is met beide mail programma's een gemeenschappelijke database op een netwerkdrive te hebben.

  Als je nieuwe ideeen heb dan hoor ik het graag.
 • Dus je werkt met OL zonder problemen en de problemen komen als je OL weer opnieuw opstart.

  Start je OL weer op op dezelfde computer, of daarna met je laptop?Misschien is je .pst nog wel gelockt, dat je 1e comp hem nog niet heeft vrijgegeven op je netwerkdrive. Ik heb ook wel eens, dat ik OL afsluit, maar toch geen toegang krijg tot de .pst. Het blijkt dan dat er ondanks dat OL is afgesloten er toch nog processen zijn.

  Kijk daar eens na.
 • Ik zorg ervoor dat ik niet gelijktijdig op beide PC's Outlook opstart.
  Het probleem ontstaat louter en alleen op een PC, in dit geval de laptop die via de draadloze netwerkadapter verbonden is met de netwerkdrive van mijn netwerk.
  Op een af andere manier raakt de pst file corrupt nadat ik OL op normale wijze heb afgesloten en daarna weer opstart.
  Met geen mogelijkheid is de pst file meer goed te krijgen tenzij ik software van derden gebruik. De file kan dan wel hersteld worden maar de kans is zeer groot nadat ik eenmaal met OL de pst file heb kunnen openen en weer afsluit en opnieuw open met OL het probleem opnieuw optreed.
  Ik denk gewoon dat OL (bewust?) niet geschikt is om de pst file op een externe lokatie te stallen maar alleen op de PC waarop OL draait.
 • Volgens mij kl;opt dit niet, want ik heb tenslotte 1 pst welke wordt gebruikt door 2 clients op verschillende comps.

  Waarom het bij jou fout gaat weet ik niet, maar heb je gekeken in de processen die actief zijn als je op de desktop OL afsluit? Staat OL.exe dan nog in de actieve processen?

  Ik heb een 2e firma waarop de mesen werken met OL2000 en de pst file staat op een netwerkdrive onder win2k. Dus jouw probleem heeft zeer waarschijnlijk niets te maken met het feit dat er een netwerkdrive wordt gebruikt, maar meer met het feit dat de file gelockt is

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.