Vraag & Antwoord

Anders (software)

Zeer domme beginnersfout?

Anoniem
None
12 antwoorden
 • Afgelopen donderdag via de site van microsoft de mogelijke updates voor Ofiice laten zoeken.
  Hierbij kwam uiteindelijk Ofiice XP Professional Service Pack 3 naar voren.
  Zo stom als ik ben geweest, heb ik deze geaccepteerd en gedownload.
  De bestandsgroote hiervan was ongeveer 56000 KB, en niet zoals vermeld op de site 14405 KB.
  Een mogelijkhedi is dat ik bij de keuze die gemaakt moest worden, aangegeven heb dat ik geen installatie CD thuis heb. Het bestand zou dan van een groter netwerk o.i.d? gehaald worden. Heb het even opgezocht en de precieze tekst is:

  Hebt u toegang tot de product-cd'sof de locaties voor netwerkinstallaties?

  Nee: het detectieprogramma uitvoeren om te zoeken naar updates op basis van grotere bestanden waarvoor geen toegang tot de product-cd's of de locatie voor netwerkinstallatie vereist is. (deze optie wordt aanbevolen als u een snelle internetverbinding hebt)

  Na het downloaden, zo'n 1,5 uur later, heb ik het ook nog eens geinstalleerd, maar ben niet verder dan stap 2 gekomen. Er werd hierbij gevraagd om de Ofiice Xp Professional CD en die heb ik niet. Laat staan dat ik nu nog een Office Cd heb.

  Vandaag "gewoon" gebruik gemaakt van Word en PowerPoint. Bij Excel gaat het echter mis. Bij het openen van dit programma komt de melding dat Windows bezig is met het configureren van Microsoft Office XP Professional.

  Daaropvolgend komt de melding:
  "De functie die u wilt gebruiken bevindt zich op een cd rom of andere verwisselbare schijf die niet beschikbaar is.

  Plaats schijf Microsoft XP Professional in het station en klik op OK."

  Aangezien ik deze CD niet heb moet ik op annuleren klikken en komt de melding:
  "Fout 1706. Setup kan de vereiste bestanden niet vinden.Controleer de verbinding met het netwerk of het cd-rom station. Zie voor andere mogelijke oplossingen voor dit probleem C:\Program Files\Microsoft\Office\Office10\1043\SETUP.HLP

  Als ik dan op OK klik, komt de melding: (als titel: probleem met snelkoppeling) Onherstelbare fout bij installatie.

  Al met al ben ik achetraf blij dat Word, PowerPoint en Access nog normaal (schijnen) te werken, maar dit is niet leuk en ook niet de bedoeling.

  D.m.v. van schijfherstel heb ik geprobeerd om het probleem op te lossen, maar dit is (uiteraard?) niet gelukt.

  Is er een mogelijkheid voor herstel, zo ja, hoe gaat dat in zijn werk?

  Info:
  Via start en alle programma's worden bij Microsoft Office 5 programma's vermeld: Access, Excel, Outlook, PowerPoint en Word.

  Bij software in het configuratiecherm, wordt Microsoft Office Xp Professional vermeld. Hoort hierbij geen Publisher? Is hier een verschil aanwezig en zo, maakt dat uit?

  De computer die gebruikt wordt is zo'n 16 maanden in gebruik (begin 2003, draait onder Windows Xp Home Edition en als Office is ? geinstalleerd.
 • [quote:b776085a0b="weet niet"]Plaats schijf Microsoft XP Professional in het station en klik op OK."

  Aangezien ik deze CD niet heb moet ik op annuleren klikken en komt de melding:[/quote:b776085a0b]Het gaat dus om een illegale versie? Ik kan je alleen slecht nieuws vertellen. Ik heb een legale versie en ik moet zo wat iedere maand die CD (het zijn er eigenlijk 4) opzoeken. Kennelijk heb ik dan weer iets gewijzigd aan de inhoud van de computer. Op dat punt lijkt me Office XP kritischer dan Windows XP. Het enige advies dat ik je kan geven, en ik moet dan nogal vaak geven :roll:, zorg dat je altijd de CD's hebt van de software die op je computer staat. Dan heb je je handen vrij. Zorg er overigens ook voor dat je de Product key bewaard, dan kun je die software ook een keer opnieuw installeren met eventuele andere CD's.
 • Je hebt een lopende installatie van een update afgebroken. Dat is altijd lastig en onhandig te herstellen. Als je in een auto een reparatie half uitvoert en terwijl de leidingen nog loshangen toch alweer gaat rijden, zo ongeveer.

  Je hebt al aardig wat geprobeerd. ZOnder OFffice CD wordt het denk ik lastig. Zelfs Detect en Repair werkt daarmee simpelweg omdat het die bestanden nodig heeft.

  groetjes Edmond
 • [quote:6d82e82398="weet niet"]
  Zo stom als ik ben geweest, heb ik deze geaccepteerd en gedownload.
  De bestandsgroote hiervan was ongeveer 56000 KB, en niet zoals vermeld op de site 14405 KB.[/quote:6d82e82398]

  Een update installeren vind ik niet stom hoor. Doorgaans zeer aan te bevelen. Gebruik van illegale software daarentegen…

  Waarom kies je niet voor OpenOffice als de Microsoft-way te duur is, dat is gratis en ook erg goed. Zelfs Nederlandse versie van.

  Dat die update groter uitvalt komt doordat de detectie bepaalde componenten checkt en dan een schatting maakt. Als jij dan ook nog kiest voor de niet-CD_update dan wordt helemaal alles gedownload. Kortom, logisch en verklaarbaar.

  groetjes Edmond
 • [quote:6afea7c95b="Hans.Vosman"]Ik kan je alleen slecht nieuws vertellen. Ik heb een legale versie en ik moet zo wat iedere maand die CD (het zijn er eigenlijk 4) opzoeken. …. Het enige advies dat ik je kan geven, en ik moet dan nogal vaak geven :roll:, zorg dat je altijd de CD's hebt van de software die op je computer staat. Dan heb je je handen vrij. … Zorg er overigens ook voor dat je de Product key bewaard, dan kun je die software ook een keer opnieuw installeren met eventuele andere CD's.[/quote:6afea7c95b]

  Hier in huis gelden de volgende regels:

  1. Licentiekeys bewaar je in een XLS of beveiligd in Keepass, de handige wachtwoordmanager.

  2. Installatie vanaf CD is verboden. Ik heb een netwerkshare van 250GB en daarop staan in mappen per versie netjes alle installatie-cds gekopieerd. vanaf die schijf en dus vanuit die map installeer je de programma's. Heeft een latere update dan de installatiecd nodig, vindt hij die altijd via het installatiepad weer op die share.

  Kortom. Nieuwe software gekocht? Dan is stap 1 die schijf in de pc plaatsen met Shift ingedrukt om de autorun te onderdrukken. Dan maak ik op die K:\ schijf een nieuwe map aan met als naam de naam van het programma en versienummer (stap 2). Dan open ik (stap 3) in de Verkenner de CD-speler met de installatie-cd en daarbij is weergave verborgen bestanden ingeschakeld (standaard bij mij in de Verkenner), en dan is het Ctrl+A om alles te selecteren. In stap 4 open ik dan in de verkenner die map op de K:\ schijf en via Ctrl+V plak ik de hele installatiecd in die map. (stap 5) is installatie-cd uit de speler (als garantie) en terug in de doos. En dan de installatie starten vanuit de map op de K:\ schijf.

  Office bijvoorbeeld heeft dus voor zijn updates nooit meer een CD nodig maar vindt zijn installatie-cd op die K-schijf.

  Andere pc's in het netwerk hebben een netwerkverbinding met die K:\schijf en vinden zo altijd via vaste drijfletter K: ook alle installatiecds.

  Werkt als een speer.

  Kortom, je kunt je advies wijzigen, CD's bij de hand niet nodig, installatie vanaf netwerkschijf is het advies!

  groetjes Edmond
 • Bijkomend voordeel, installatie vanaf harde schijf is veel sneller en minder foutgevoelig dan vanaf een CD. CDs lijden bovendien van rondslingeren. Ik stop ze in een harde cdhoes terug in de doos en bewaar ze daar.

  groetjes Ed
 • Misschien vreemde, maar simpele vragen:

  Als ik een Office Cd te pakkke krijg is dat dan Microsoft Office XP Professional of de oorsprobkelijke Office.

  Onder software (Configuratiescherm) staat namelijk wel Office XP Professional, maar bij systeeminfo (via start - alle programma's - bureauaccessoires - systeemwerkset) wordt onder Office 10 toepassingen melding gemaakt van: Microsoft Excel 2002
  Word 2002
  Power Point 2002
  Outlook 2002 enz

  Als ik een van deze verder openklik en naar de samenvatting vraag, wordt daar voor Excel vermeld: … is niet gestart of geinstalleerd.

  Hte vreemde vind ik dat hier Office 2002 vermeld staat en bij Software Office XP professional
 • Office XP = Office 10 = Excel 2002, Word 2002, Outlook 2002 etc.

  mvrgroet Edmond
 • [quote:8590e3dc1f="Edmond Varwijk"]2. Installatie vanaf CD is verboden. Ik heb een netwerkshare van 250GB en daarop staan in mappen per versie netjes alle installatie-cds gekopieerd. [/quote:8590e3dc1f]Meerdere keren installeren, mag toch niet? Ik kan zelf alleen via CD's installeren, en eventueel via een netwerk. Via een netwerk share heb ik in het verleden wel eens gedaan. Alleen ging het toen om een Dvd speler en geen harde schijf. Krijg je met een netwerk share geen problemen met de naam van de installatieschijf?
 • Nee, want elk pc ziet het als een schijf met de bijbehorende letters! Als je problemen mocht krijgen met de letters kun je met het zoeken naar Cd naar een andere alternatief installatie-setup wijzen, dus je netwerkshare!

  Ik heb hier ook een netwerkshare en nooit problemen van, CD's bij de hand etc. Zo kun je alle programma's na een herinstallatie van WinXP weer snel en zonder fouten opnieuw laden, vind het een groot voordeel, maar heb nog geen 250GB maar ongeveer 16 GB aan noodzakelijke programma's als Paint Shop 9 Pro, MS Office 2003, en drivers
 • [quote:cb4350caef="Hans.Vosman"]Meerdere keren installeren, mag toch niet?[/quote:cb4350caef]

  Wat niet, een freewareprogramma? Jawel hoor. Office 2003, na een herinstallatie op weer dezelfde machine? Jawel hoor. Office 2003 na verwijderen van machine A op machine B? Jawel hoor. Windows XP even tijdelijk op een nieuwe virtuele machine? Jawel hoor.

  groetjes Ed

  NB. Ik zou best zonder meerdere keren installeren willen hoor, mits de makers hun software dan eindelijk eens meerdere maanden stabiel zouden weten te houden…
 • Op de MS site is een programma'tje te vinden dat afgebroken installaties van Office opruimt. Heb even niet de tijd om zelf te zoeken, maar www.microsoft.com en dan in de search clean up install Office o.i.d typen. Werkt de installatiepuinhoop weg.
  Als ik straks tijd heb ga ik wel even zoeken,
  André

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.