Vraag & Antwoord

Anders (software)

volume van films wisselt sterk

Anoniem
None
7 antwoorden
 • Hallo,

  Ik vraag me even af wat ik het beste kan doen om het volume van films omhoog te krikken. En dan bedoel ik natuurlijk niet het volume harder zetten ;) Nee, hoe kan je er voor zorgen dat de dvd's en andere formaten op de harde schijf zo rond hetzelfde volume steeds worden afgespeeld? Nu moet ik namelijk bij veel films aan mijn volumeknop schuiven omdat het geluid vrij zacht is en dat is natuurlijk erg irritant!

  Al vast bedankt voor de tips.
 • Is het zo'n moeilijke vraag dat ik geen reacties krijg? ;)
 • [quote:389ca2ce3c="Casual1976"]Is het zo'n moeilijke vraag dat ik geen reacties krijg? ;)[/quote:389ca2ce3c]
  Nee hoor. Maar je mag ook zelf wel even zoeken….
 • Ach ja, als iemand het antwoord zou weten in 2 zinnen zou dat handiger zijn he? Vandaar dit forum natuurlijk :)
 • Oke, ik moet mijn vraag iets bijstellen: Het gaat voornamelijk om films die van dvd geript zijn naar de harde schijf. Het gaat dus om het normalizen van de VOB-bestanden waar het geluid in zit. Welk programma kan ik hier goed voor gebruiken?
 • [quote:cfc64a618f="Casual1976"]Oke, ik moet mijn vraag iets bijstellen: Het gaat voornamelijk om films die van dvd geript zijn naar de harde schijf. Het gaat dus om het normalizen van de VOB-bestanden waar het geluid in zit. Welk programma kan ik hier goed voor gebruiken?[/quote:cfc64a618f]
  Nee, het gaat niet om het normalizen van de VOB-bestanden.

  Het kwaliteitsverlies ontstaat bij het omzetten naar DivX,XVid, etc. Als je een paar GB's wilt proppen in een paar Mb's dan moet je ergens op bezuinigen. Als je het geluid weer wilt bewerken, dan moet je de film tevens bewerken en treedt er volgens mij weer kwaliteitsverlies op bij het samenstellen van het beeld.
 • Voor de duidelijkheid: de films die het betreft zijn gewoon in DVD-kwaliteit (VOB-bestanden dus en niet omgezet naar Divx ofzo). De film is dan vaak zo rond de 3 a 4 gig. Alleen geript dus van dvd op harde schijf. Maar op de harde schijf is het geluid dus veel lager dan van de dvd!

  Ik weet inmiddels wel hoe het werkt met mpg en avi bestanden maar dus niet met VOB.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.