Vraag & Antwoord

Anders (software)

formatteren

Anoniem
MichielPH
7 antwoorden
 • hallo weet iemand een goed programma om de hele schijf te formatteren?? ik heb windows xp en hoorde dat als je daamee formatteert het niet helemaal weg is, en ik wil graag met een schone lei opnieuw beginnen duss…

  alvast bedankt
 • Dat is een beetje onzin. Als je met Windows formatteert houd je echt geen resten over die een nieuwe installatie in de weg zitten. Wat je wellicht bedoelt is dat met gespecialiseerde programmas een geformatteerde schijf nog (deels) leesbaar gemaakt kan worden.
  Heb je gevoelige bedrijfsinformatie op je schijf staan en wil je je compu verkopen, dan is zo'n totaal-datavernietigingsprogramma zinvol.

  Voor een schone herinstallatie van Windows is een normale formattering (niet snelformatteren) meer dan voldoende. Windows kan dan helemaal geen data van voor de formattering terughalen/lezen.
 • ik heb geen speciale informatie erop staan ofzo, die ik echt weg wil hebben. ik dacht alleen dat als je het met een speciaal progje doet,dat dat beter was dan met windows. heb ik volgens mij een keer in de computer idee gelezen.

  maar nu deze vraag ff. ik heb 4 patities als ik windows opnieuw installeer, vraagt hij op welke patitie je hem wil installeren. als ik dan alle 4 de patities verwijder, en nieuwe aanmaak, worden ze dan allemaal geformatteerd?
 • ja, als je meerdere partities aanmaakt met je later de andere partities anders dan waarop je Windows installeert zelf nog even formateren (daar word je vanzelf om gevraagd als je die partities probeert te benaderen)
 • Je installeert Windows gewoon op C, dan kun je daarna vanuit Windows (Schijfbeheer) de andere partities herformatteren. Configuratiescherm>Systeembeheer>Computerbeheer>Schijfbeheer. Rechtsklikken op de partitie die je wilt formatteren, dan kiezen voor FAT of NTFS en klaar ben je.
 • Je hebt wel gelijk dat het nog terug te halen is als je formateert. Lees ook de wijze raad van Binary.

  Komt er op neer dat de bestandsindex verwijdert wordt, de eigenlijke data staat nog gewoon op de schijf, totdat deze overschreven wordt.

  Google is je vriend! [size=5:a885d2da1b]Hopelijk heb je meer vrienden.. =)[/size:a885d2da1b]

  [quote:a885d2da1b="KeesA"]Voor een schone herinstallatie van Windows is een normale formattering (niet snelformatteren) meer dan voldoende. Windows kan dan helemaal geen data van voor de formattering terughalen/lezen.[/quote:a885d2da1b]Dit is dus gelul.
 • [quote:c94235d3db="MichielPH"]Je hebt wel gelijk dat het nog terug te halen is als je formateert. Lees ook de wijze raad van Binary.

  Komt er op neer dat de bestandsindex verwijdert wordt, de eigenlijke data staat nog gewoon op de schijf, totdat deze overschreven wordt.

  Google is je vriend! [size=5:c94235d3db]Hopelijk heb je meer vrienden.. =)[/size:c94235d3db]

  [quote:c94235d3db="KeesA"]Voor een schone herinstallatie van Windows is een normale formattering (niet snelformatteren) meer dan voldoende. Windows kan dan helemaal geen data van voor de formattering terughalen/lezen.[/quote:c94235d3db]Dit is dus gelul.[/quote:c94235d3db]

  wat KeesA wil zeggen is dat je een gespecialiseerd programma nodig hebt om de inhoud van die schijf te zien, voor windows is alles onleesbaar gemaakt.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.