Vraag & Antwoord

Anders (software)

acces

Anoniem
x-ero
5 antwoorden
 • vraag,

  Ik ben voor ons buurtcentrum een acces database aan het opzetten waarin geregistreerd moet worden welke zaal van wanneer tot wanneer is gereserveerd.

  voorbeeld:
  zaal 1 van 12:00 tot 14:00

  ik heb alles in een tabel, een query en een formulier, nu is alleen de vraag of er ook een dubbele boekingscontrole ingebouwt kan worden, dus dat de gebruiker een melding krijgt als zaal 1 van bijv. 12:30 tot 13:30 probeert te boeken terwijl zaal 1 al van 12:00 tot 14:00 geboekt is.

  het moet dus zo zijn dat als er op dezelfde dag in hetzelfde tijdsbestek in dezelfde zaal iets wordt geboekt dit niet mogelijk is.

  Kan iemand mij hiermee helpen?
  Groeten,

  Frank
 • Ik denk dat je een perfect antwoord krijgt na een bezoek op http://office.webforum.nl/forum/ , 't prachtige NL office forum waar Access toch wel een zwaartepunt vormt…..
  Klop hier eens aan met een duidelijke vraagstelling!
 • moet volgens mij:
  http://office.webforums.nl/forum/
  zijn (met een s dus)
 • Is het niet handig om een overzicht weer te geven op welke momenten de zaal vrij is/zalen vrij zijn? En dan vanaf daar een linkje naar een reserveringspagina.
  Iets anders wat ik zou kunnen bedenken is dat je bij het reserveren op een x datum alle reserveringen voor diezelfde zaal opvraagt en hier doorheen loopt (er vanuitgaande dat je met een apart veld begintijd en eindtijd werkt en met ASP):

  [code:1:850d1810d6]Set rs = Connection.Execute(sql)

  If Request.Form("begintijd") > rs("begintijd") AND Request.Form("begintijd") < rs("eindtijd") Then
  response.write "Gekozen begintijd is verkeerd!"
  ElseIf Request.Form("eindtijd") < rs("eindtijd") AND Request.Form("eindtijd") > rs("begintijd") Then
  response.write "Gekozen eindtijd is verkeerd!"
  Else
  'Verwerken van reservering
  End If[/code:1:850d1810d6]
 • [quote:e4bf9993b8="neuf"]moet volgens mij:
  http://office.webforums.nl/forum/
  zijn (met een s dus)[/quote:e4bf9993b8]

  Klopt! Foutje! Sorry!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord