Vraag & Antwoord

Anders (software)

Computer probleem

Anoniem
roy_startpag
8 antwoorden
 • Sinds kort is mijn computer helemaal gaar. Het duurt ruim 5 minuten voor hij opgestart is. De witte balk die je onderaan in 't scherm ziet lopen gaat gigantisch langzaam. Als ik ik eenmaal voor mijn account kies in het accountscherm (heb win XP dus) duurt het ook nog een paar minuten voor dat windows helemaal geladen is.

  Als ik eenmaal in windows zit duurt alles 3 tot 4 keer langer, met name het internetten. Als ik eenmaal in bijvoorbeeld een word document zit kan ik wel weer lekker mijn gang gaan.

  Dit probleem ontstond toen ik mijn pc 3 keer overnieuw moest starten. De allereerste keer zat hij vast tijdens laden, toen ik de 2e keer resette kwam tijdens het laden een bericht met "Diskboot failure" of iets dergelijks. Dit heb ik vaker en dat los ik dus simpelweg op om de aan/uit knop te gebruiken.

  Helaas liep het dit keer dus niet goed af en is mijn pc gigantisch traag geworden.

  Wordt dit formatteren of heeft iemand nog handige tips voor mij??

  Alvast bedankt!
 • Die diskfailure heb je dus altijd al gehad? Zou er misschien op kunnen duiden dat je harde schijf niet helemaal lekker is. Maar probeer eerst eens ff te kijken of je geen virussen en spyware hebt. Met een goede virusscanner en hitman pro www.hitmanpro.nl . Als dat niks op levert probeer dan eens een uitgebreide schijfcontrole te doen. Kan zijn dat die oneindig lang duurt, dan weet je dat je harde schijf beschadigd is.
 • Heb je wel genoeg vrije schijfruimte voor de het wisselbestand?
 • Algemeen bedoeld:
  S.v.p. een duidelijker "Onderwerp" aangeven! "Computer probleem" lijkt me redelijk logisch, 't betreft geen forum voor sierkippen o.i.d.
  Een wat betere omschrijving nodigt ook meer uit om een draadje te openen en te lezen….
 • [quote:a020d5f34c="lion"]Algemeen bedoeld:
  S.v.p. een duidelijker "Onderwerp" aangeven! "Computer probleem" lijkt me redelijk logisch, 't betreft geen forum voor sierkippen o.i.d.
  Een wat betere omschrijving nodigt ook meer uit om een draadje te openen en te lezen….[/quote:a020d5f34c] die is leuk :lol:
 • Nog beter: Moet bij Software/OS Windows staan. Zo eenvoudig is dat.
  Ejay: heb je al geprobeerd met een system restore ? Een grondige register kuis ? En bekijk het logboek eens onder Instellingen > Configuratiescherm > Systeembeheer > Computerbeheer > Systeemwerkset > Logboeken > Systeem > staan daar veel rode cirkeltjes met een wit kruisje ? lees eens wat er staat rond het tijdstip dat je de PC opstart (uur/minuten). Logboeken kunnen aanduiden dat er iets mis is met je HD.
 • Sorry lion, zal er de volgende keer rekening mee houden :)

  Ik heb als enige nog gekeken in het logboek, dus wat JimBFB mij aanraadde.

  Volgens heb ik het probleem gelijk al gevonden. Ik heb in het logboek gekeken en er stonden ongeveer zo'n 1000 fouten. Het betrof enkel 22 mei en 23 mei. De eigenschappen zijn:

  Beschadigd blok in apparaat \Device\Harddisk0\D.

  Ik neem aan dat dit dus betekent dat mijn hardeschijf ook daadwerkelijk definitief beschadigd is? Is het aan te raden om zoiets te laten repareren of moet er een nieuwe harde schijf in.


  Uit angst dat mijn harde schijf helemaal niet meer toegankelijk is ben ik gisteren al begonnen met het overzetten van mijn bestanden. Dit gaat ook bijzonder traag. Op het tijdstip dat ik er mee bezig was zie ik dat er in het logboek destijds waarschuwing van zijn. Dit waren zo'n 45 waarschuwingen met de eigenschap:

  Er is een fout ontdekt op apparaat \Device\Harddisk1\D tijdens een wisselbestandsbewerking.  Heeft iemand nog advies voor mij over de beste stappen die ik kan ondernemen?


  Vriendelijk bedankt voor alle antwoorden die ik gekregen!
 • Ik heb vaker gelezen dat, wanneer je harde schijf eenmaal aan het verrotten is, alles ontzettend traag gaat. Dit duidt dus waarschijnlijk inderdaad op een kapotte harde schijf. Zo snel mogelijk backuppen dus. Dit gaat alleen wat moeilijk met een lage snelheid.

  Misschien dat je de hdd in een andere pc kunt hangen (als secundaire disk) en dan alles kopieren.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.