Vraag & Antwoord

Anders (software)

Norton Ghost 2003 / Powerquest Partition magic 8.0

Anoniem
gerben
3 antwoorden
 • Beste lezers,

  Omdat mijn HD in 3 schijven is gepartitioneerd en ik 2 schijven wil verkleinen en 1 schijf wil vergroten heb ik de volgende vraag.
  Als ik mijn schijven verklein en de ene vergroot, kan ik dan later nog mijn image terugzetten of zou dat tot problemen leiden?
  Voor zover mij bekend, maakt image namelijk een één op één backup van de harddisk. Inclusief grootte dus??……

  Is het verstandig om eerst de ghost terug te zetten, schijven te verkleinen/vergroten en een nieuwe ghost maken?
  Of kan ik gewoon de schijven verkleinen/vergroten en kan ik later PROBLEEMLOOS de image terug zetten?

  Alvast bedankt voor jullie hulp!
 • Een image terugzetten op een vergrote partitie kan zondermeer. op een verkleinde lijkt het mij niet te kunnen. Het is zeker verstandig voor het verkleinen en vergroten een (of meer) ghost(s) te maken, maar dan vooral i.v.m. het riscico dat je loopt op gegevens-verlies met operaties door Partition Magic.
 • Gerrit,

  Een Ghost backup terugzetten op een kleinere partitie is ook mogelijk. Ghost geeft zelf aan of de (verkleinde) partitie te klein is, door onduidelijk de gewenste partitie weg te grijzen, dus als niet -te-kiezen aan te geven.
  Ghost maakt eigenlijk een gecomprimeerde backup van de individuele files, met weglating van enkele 'zinloze', zoals de pagefile. Deze laatste is alleen zinvol tijdens actief gebruik van Windows, maar verliest zijn waarde als windows wordt afgesloten.

  Dus: als de files als totaal op de verkleinde partitie passen, kan de backup worden teruggezet.

  Probeer het eerst eens door 1 partitie te backuppen, vervolgens te verkleinen en de backup terug te zetten. Mocht het toch niet lukken, kan je de partitie weer de oude grootte teruggeven.

  Overigens heb ik zelf goede ervaring met het vergroten/verkleinen van partities met Partition Magic. Hierdoor maak ik hierbij geen gebruik van Ghost. Maar beter veilig :oops: dan gegevens verloren… :cry:

  Groet, Maarten.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.