Vraag & Antwoord

Anders (software)

Geen bijlage met OUTLOOK

Anoniem
None
5 antwoorden
 • Ik werk met OUTLOOK. Als ik een bijlage meestuur met een emailtje naar iemand die met Outlook Express werkt, komt de bijlage niet mee.
  Hoe kan ik dit oplossen? :roll:
 • Komt de bijlage echt helemaal niet mee, dus geen paperclip bij het bericht wat in OE binnen komt, of is de paperclip er wel maar is de bijlage gewoon niet te openen. In het laatste geval heeft het te maken met de beveiliging die Mircosoft heeft ingebouwd. Op deze beveiling op te heffen moet je het volgende doen:
  Start Outlook Express op en ga via het menu Extra naar Opties. Klik op het tabblad Beveiliging. Bij Virusbeveiliging vink je de optie "Opslaan of openen van bijlagen die mogelijk een virus bevatten niet toestaan" uit. Nus is deze extra beveiliging uitgeschakeld Wat ook nog kan: de Doorstuur-knop van het bericht gebruiken om de bijlage zicht- en bereikbaar te maken.
 • Helaas, nee de bijlage is in het geheel niet zichtbaar.

  De beveiliging uitgeschakeld helpt ook niet.

  Wie oh wie?
 • Allereerst kn ik je aanraden te zoeken in het forumonderwerp "communicatie en hosting". Daar staan diverse tips en oorzaken. O.a. onderstaande: De eerste tip is inderdaad om de beveiliging van outlook express aan te passen bij de ontvanger, maar daarmee loopt hij een risico. Ook kun je het volgende doen, als de bijlage helemaal niet wordt gedownload vanaf de provider:
  Ga via Start naar Configuratiescherm; kies daar (eventueel) links voor ‘Klassieke weergave’.
  Rechts ziet je de map ‘Mapopties’. Open die met een dubbelklik; klik op ‘Bestandstypen’ en zoek in de alfabetische lijst naar de extensie van uw keuze, in dit geval PPS.
  Selecteer PPS en klik rechtsonder op ‘Geavanceerd’. Verwijder het vinkje bij
  ’Openen na downloaden bevestigen’. Klik de schermen dicht met OK.

  Tenslotte kan het zijn dat de provider van de ontvanger een filter heeft geactiveerd, waardoor bijlagen met een bepaalde extensie niet kunnen worden ontvangen.

  Ies Biekart
  Oudenbosch
 • Bedankt voor adviezen.

  Zal e.e.a. uitproberen.

  Larufe

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.