Vraag & Antwoord

Anders (software)

Firefox

Anoniem
Ruudfeen
6 antwoorden
 • Is er iemand die zoals ik ontevreden is over Firefox ? Ik durf die vraag niet te stellen op het specifieke Firefox Forum omdat het daar krioelt met fans die maar enkel goed kunnen/durven spreken over die browser
 • Misschien is het beter als je je mening onderbouwt zodat erover gediscussieerd kan worden.
 • En waarom ben je ontevreden over firefox, lucht je hart eens.
 • Zeer eenvoudig: laat me eerst stellen dat ik die browser fantastisch vind in feite juist omdat hij zo naar persoonlijke wensen kan geoptimaliseerd worden. Ik moet hem echter zo ongeveer iets frequenter dan alle maanden volledig terug installeren vanwege mogelijke incompatibiliteitsproblemen met extensies. Maar dat is nu juist de enige reden waarom ik hem gebruik. Niet zoals zovelen dus om zijn veiligheid t.ov. IE.
  Ik gebruik natuurlijk MozBackup om alle instellingen terug te kunnen zetten na een crash; maar daarbij blijkt het niet mogelijk om een enkele extensie die ik vermoed de schuldige te zijn eruit te distilleren en de herinstallatie van die extensie dus a.h.w. te beletten na een crash van de browser > tot hiertoe reeds meer dan 5x dat hij niet wil opstarten.
  Het juist configureren van die extensies neemt nogal wat tijd in beslag.
  Ik wil daarbij vermelden dat ik die extra bescherming van FF in feite niet nodig heb omdat ik sowieso al "overprotected" ben volgens sommigen met alle mogelijke antispyware tools, spywareblaster, wintaskspro, hijack this, cwshredder, startup monitors, firewall, AV enz.. Bovendien maak ik dagelijks een restore point en regbackup

  Ik ben dus op dit ogenblik een en al oor naar meningen van andere mensen die ook niet zo'n al te beste ervaringen hebben met FF, alhoewel ik vermoed dat die dun gezaaid zijn.
 • Jammer dat dit je ervaring is met Firefox. Heb je voordat je de extensies installeerde wel gecontroleerd of ze (reeds) compatible waren met de Firefox versie die je gebruik(te)? Is maar een vraag.
 • Tochwel, maar bovendien geeft FF dat zelf aan.
  Een 15-tal extensies is toch wel het strikt leefbare minimum dacht ik.
  Er zijn er die absoluut nodig zijn naar mijn mening.
  Naarmate ik vanaf een verse installatie meer en meer extensies installeer duurt het langer vooraleer FF opstart na het aanklikken van de snelkoppeling.
  Op een bepaald ogenblik start hij dus niet meer op.
  De clean-up die dan hoeft gemaakt te worden om een verse install mogelijk te kunnen maken, dient dan zeer grondig te gebeuren: alles verwijderen wat in de mappen Mozilla zit in prog files en docs & settings is doorgaans de enige oplossing, of een nieuw profiel aanmaken
  Vermits de andere Browsers die ik gebruik niet met extensies werken, of toch niet in die mate, ben ik er nu bijna zeker van dat het daaraan ligt, en heb ik de vermoedelijke schuldige dus gevonden.
  Opera is daarin toch heel wat stabieler en beestig sneller, maar is wat tegendraads of ongewoon in het gebruik.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.