Vraag & Antwoord

Anders (software)

ja nee veld in excel

Anoniem
Rabovint
5 antwoorden
 • Ik wil in excel in een veld een drop down menu met de keuze ja of nee. Hoe kan ik dit doen?
 • Op de werkbalk "formulieren" zit de optie "keuzelijst met invoervak". (indien menubalk niet beschikbaar aanzetten via beeld>werkbalken).

  selecteer bovengenoemde optie en teken het pulldownmenu ergens op het werkblad.

  Klik met rechts op het getekende pulldownmenu en kies de optie "besturingselement opmaken". Hier kan je het volgende invoeren.

  [b:6f3e18434f]Invoerbereik: [/b:6f3e18434f]Hierin geef je een selectie van cellen waarin de te kiezen opties staan. In jouw geval verwijs je hier naar twee cellen waarin je de woorden ja en nee hebt staan.

  [b:6f3e18434f]Koppeling met cel:[/b:6f3e18434f] Hiermee verwijs je naar een cel waarin er een output komt te staan op basis van de keuze in het pulldownmenu. In jouw geval dus een 1 bij ja en een 2 bij nee. Hiermee kan je dus berekeningen doen (bijv. met de Als-functie een afwijkende berekening voor als het ja of nee is.)
 • [quote:8b53e29f08="PS"]Op de werkbalk "formulieren" zit de optie "keuzelijst met invoervak". (indien menubalk niet beschikbaar aanzetten via beeld>werkbalken).

  selecteer bovengenoemde optie en teken het pulldownmenu ergens op het werkblad.

  Klik met rechts op het getekende pulldownmenu en kies de optie "besturingselement opmaken". Hier kan je het volgende invoeren.

  [b:8b53e29f08]Invoerbereik: [/b:8b53e29f08]Hierin geef je een selectie van cellen waarin de te kiezen opties staan. In jouw geval verwijs je hier naar twee cellen waarin je de woorden ja en nee hebt staan.

  [b:8b53e29f08]Koppeling met cel:[/b:8b53e29f08] Hiermee verwijs je naar een cel waarin er een output komt te staan op basis van de keuze in het pulldownmenu. In jouw geval dus een 1 bij ja en een 2 bij nee. Hiermee kan je dus berekeningen doen (bijv. met de Als-functie een afwijkende berekening voor als het ja of nee is.)[/quote:8b53e29f08]

  Staat trouwens ook in de help van Excel.
  Daar heb ik het ook vandaan maar PS was me net iets voor met het plaatsen van het antwoord. :)
 • Het werkt vele malen handiger met Valideren (te vinden onder Data).
  Gebruik dit geregeld, met name in de zakelijke sfeer.
 • Nadeel van valideren is dat je het pulldownmenu pas ziet zodra je met de cursor in de desbetreffende cel staat.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.