Vraag & Antwoord

Anders (software)

Komma's in .csv files

3 antwoorden
  • Ik moet .csv files bewerken om met andere programmatuur verder te bewerken. De andere programmatuur eist (helaas :cry: ) komma's als scheidingsteken. De .csv files met komma's als scheidingsteken kan ik inlezen, maar als ik na bewerking de files wil bewaren (Save as...) lukt het me niet om komma's als scheidingsteken te krijgen, maar komt steeds de ; (punt-komma) in de file. Ik gebruik (hier) Excel 2000. [i:66d3880f07]Vraag[/i:66d3880f07]: hoe kan ik de komma als scheidingsteken krijgen bij het bewaren van een spreadsheet als .csv file? Bij voorbaat dank, Maarten.
  • Excel gebruikt het lijstscheidingsteken dat staat gedefinieerd in je regionale instellingen. Verander deze daar in een komma, en dan zou het moeten werken. Ik moest wel ook de taalinstelling naar Engels (VS) moeten wijzigen om het geheel te laten werken. Een andere optie is natuurlijk om een macro te schrijven, dan hoef je geen aanpassingen aan je instellingen te doen. Zie [url=http://www.mcgimpsey.com/excel/textfiles.html]deze link[/url] voor een voorbeeld.
  • Bij csv-formaat wordt er gebruik gemaakt van het zogenaamde lijstscheidingsteken. Dit staat standaard op ; Onder de systeeminstellingen van windows (configuratiescherm>landinstellingen>tabblad getallen) kan je dit teken wijzigen in een komma.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.