Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (software)

activering xp home

Anoniem
Hans.Vosman
5 antwoorden
  • dat de activatie code is opgebruikt ( in die geest) , het is een volledige versie. nu had ik gelezen dat je kunt uitschakelen . Hoe doe ik dit , anders krijg ik de melding dat je binnen dertig dagen moet activeren. Terwijl ik hem niet heb geregisteerd.
  • Je kunt Windows XP Home maar een aantal keer activeren. Je moet ff met Microsoft bellen. Gewoon het nummer van de "activeringslijn". Zij kunnen de code dan weer vrijgeven. Een vriend van me heeft hier ook regelmatig last van.
  • Volgens mij moet je wel 30 keer een nieuwe install hebben gedaan voordat microsft begint te sputteren.
  • [quote:2beb137a4d="kompod"]Volgens mij moet je wel 30 keer een nieuwe install hebben gedaan voordat microsft begint te sputteren.[/quote:2beb137a4d]Of die vriend van me al 30x Windows opnieuw heeft geinstalleerd denk ik niet. Wel moet hij nu bij elke schone install Microsoft bellen om de code te activeren.
  • [quote:d84ec8b461="kompod"]Volgens mij moet je wel 30 keer een nieuwe install hebben gedaan voordat microsft begint te sputteren.[/quote:d84ec8b461]Onzin. Het is misschien wel zo dat Windows XP zelf denkt dat ik misschienwel 30 maal opnieuw heb geinstalleerd. Dit soort siutaties tref ik zelf vaak tijdens uitgebreide stabiliteits testen waarin geheugen en de videokaart wel eens worden gewisseld, de CPU wordt overgeklokt de CMOS data wel eens wordt gewist. Oftwel genoeg redenen voor Windows XP om te denken dat ik opnieuw installeer. Vervelend is dat in zo'n geval activeren van 30->3->0 dagen gaat. Dat kan zelfs op 1 dag.
    De algemene regel zou zijn dat Windows XP het niet accepteert dat Windows binnen 3 maanden opnieuw wordt geinstalleerd, geactiveerd. Mijn indruk is dat dit zou kunnen kloppen. In ieder geval zijn al de heractivaties die ik dit jaar (4x) heb uitgevoerd (bellen naar Microsoft), in de categorie binnen 3 maanden opnieuw installeren (soms alleen een andere harde schijf, soms een hele andere computer). Na uitleg, verder nog geen problemen gehad.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.