Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (software)

Skype

huijg
15 antwoorden
 • Beste mensen,
  Naar volle tevredenheid maak ik gebruik van Skype. Nu zelfs met een Amerikaans nummer zodat mijn Amerikaanse familie mij daar lokaal kan bellen en hier mijn computer gaat ringen…

  Nu weet ik dat er speciale handsets op de markt zijn welke speciaal bestemd zijn voor skype. Ik vraag me alleen af of er ook al zoiets bestaat zodat ik een telefoon in een router-accessoire kan steken waardoor ik meteen een skype verbinding kan aangaan. Of dat mensen mij dus zo kunnen bellen. Immers mijn router is altijd online, maar mijn pc staat niet altijd aan. Bestaat er al zoiets?
 • Ja dat bestaat. Dat kan namelijk met routers die voorzien zijn van VoIP. Zie hier: http://www.draytek.nl/pages/producten/3300/specs.php?show=voip
  Maar heb horen zeggen en gelezen dat het nog niet echt betrouwbaar is. Heb het zelf nog nooit uitgeprobeerd dus ik zou het je ook niet durven zeggen. Hier http://voip.startkabel.nl/ kan je trouwens meer info erover vinden.
 • Ik betwijfel of de door jou aangereikte oplossing combatibel is met het programma Skype. Deze werkt nl. op een andere server.

  Aangezien ik een Amerikaans nummer nu heb gekocht, wil ik deze wel kunnen ontvangen. Dat werkt alleen als het systeem wel de software van Skype ondersteunt dan wel is ingeprogrammeerd op de router.
 • Skype werk zeker wel met VoIP. Zie www.skype.com. En die link die ik je al eerder gaf.
 • Ik weet niet hoe dat allemaal met een router werkt, maar zelf gebruik ik de cyberbox 100 van tiptel.
  Kan ik bellen via skype met mijn eigen siemens dect telefoon.

  http://www.tiptel.nl/aktion/fr_scype.htm
 • www.actiontec.com/products/communications/ipw_usb_uk
  het koppelt PC aan telefoon en, telefoon aan Skype en werkt met Skype en Skype Out.

  Maar er zijn wel meer oplossingen. Heb ze niet ff bij de hand.

  groetjes Edmond
 • Het gaat mij dus specifiek om een oplossing die ervoor zorgdraagt dat ik met een telefoontoestel via Skype kan bellen zonder dat hiervoor mijn pc aan hoeft te staan. Uiteraard zal de telefoon (en mag een aparte zijn, dat maakt me verder niet uit), verbonden moeten zijn met het Internet (via de router). Maar dan moet een type router deze optie wel ondersteunen of mogelijkerwijs een accessoire hebben die je hierop kan aansluiten.
 • En is de Draytek vigor 2200VG niet wat?

  http://www.draytek.nl/
 • Voor zover ik kan zien werkt die niet met Skype.
  De kracht van Skype voor mij is dat ik via Skype een lokaal Amerikaans nummer heb gekocht. Als mensen mij op dat Amerikaanse (normale) telefoonnummer bellen, wordt het telefoontje door Skype automatisch door verbonden naar mijn skype welke draait op mijn pc. Hier kan ik dan gewoon achter de pc opnemen. Maar nu wil ik het dus graag zo, dat ik hiervoor mijn pc niet aan hoef te hebben. Een soort van router met ingebouwde skype dus, waarbij ik meteen een headset of telefoon in kan pluggen.
 • Zoals al eerder gemeld zie hier: http://voip.startkabel.nl/ ——-> daar staat b.v. deze link: http://www.auditel.nl/index_2.html?/thema_voip.html
 • Ik heb deze link wel degelijk bekeken!
  Dit is echter een bedrijf dat zich richt op advisering hierin. Ik zoek gewoon een apparaat dat ik op mijn router kan aansluiten. Deze vind ik niet op bovengenoemde pagina. En over het programma Skype wordt hier al evenmin gesproken.
 • TomNL heeft precies uitgelegd wat hij wil. Ik ben er ook naar op zoek.
  Skype werkt prima, maar dag en nacht mijn pc aan laten staan is geen optie. Denk alleen al aan het stroom verbruik.
  Een telefoon rechtstreeks aan de router is dus DE oplossing.
  Siemens schijnt er mee te komen. Een toestel met een ingebouwde processor die rechtstreeks op de router kan worden aangesloten.
  Of het ook werkt met skype weet ik niet.
  Er zijn meerdere voip servers. zie o.a. www.inphonex.com of
  http://netphone.click4.com/

  Graag reacties.
  Ad
 • Zag pas in de krant een reclame voor een skype telefoon. Snap eigenlijk niet waarom mensen skype gebruiken aangezien het bergen bandbreedte verbruikt, een nog grotere hoeveelheid bandbreedte en de kwaliteit niet eens beter is dan de gratis alternatieven. Enige voordeel is dat je betaald naar echte telefoonnummers kan bellen maargoed waarom niet volledig via internet :roll: . Wel knap gedaan van skype want paar jaar geleden kende niemand het en nu probeerde mijn tante het zelfs (ze kreeg het niet meer verwijderd dus daar moet ik dan weer voor komen :P ).
 • Ik heb geen moeite met skype. Het werkt best wel goed vind ik.
  Maar ik sta altijd open voor gratis alternatieven.
  Wil je die aub eens op een rijtje zetten hier ?

  bedankt,
  ad
 • [quote:87f103dbd4="huijg"]Ik heb geen moeite met skype. Het werkt best wel goed vind ik.
  Maar ik sta altijd open voor gratis alternatieven.
  Wil je die aub eens op een rijtje zetten hier ?

  bedankt,
  ad[/quote:87f103dbd4]urm teamspeak, ventrillo en semi betaalde dienst voipbuster.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.