Vraag & Antwoord

Anders (software)

Norton: hoe krijg je alles eraf???

Anoniem
None
15 antwoorden
 • Vanmiddag viel de stroom hier ff uit doorkortsluiting vervolgens zet ik mijn pc weer aan maar geeft norton foutmeldigen. Autoprotect wil niet meer aan gaan en er is iets met de virusdefinities. Norton zou genaamd standaard instellingen herstellen maar dat werkte niet ook systeem herstel naar gisteren hielp niks. Heb vervolgens norton geuninstalled en toen weer geinstalleerd. Het gekke: hij vraagt niet omeen key maar heeft dat ergens opgeslagen van de vorige installatie, resultaat: weer een niet werkende norton.
  Heb nu de symantec map verwijdert in c:/documents en settings/application?nogwat/symantec
  maar opnieuw wordt er niet naar een key gevraagt dus staat er ergens nog iets op.
  Weet iemand hoe ik norton er echt helemaal afhaal zonder mijn pc te hoeven formatteren???

  edit: enige verschil met het verwijderen van het symantec mapje onder application data is dat mijn abbonement ineens weer sinds vandaag loopt tot over 1 jaar ipv vanaf januarie…
 • http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?p=995084
 • [quote:cd55068c14]Norton AntiVirus 2004 or 2005
  Norton Internet Security 2004 or 2005
  Norton SystemWorks 2004 or 2005

  Do not use Rnav2003.exe to uninstall these programs.

  Rnav2003.exe removes program files and registry entries that were installed by Norton AntiVirus 5.0/2000/2001/2002/2003 only[/quote:cd55068c14]

  edit: volgens symantec sitemoet ik SymNRT gebruiken,ff proberen.
 • [quote:6992053f78]Je kan bij Symantec het tooltje RNAV downloaden. Dit is in princype bedoeld voor Norton AV 2003, maar het schijnt ook te werken voor NAV 2005.[/quote:6992053f78]Uit datzelfde topic! Door Peter Alsemgeest!
 • [quote:2c0ab4fd72="brandsrus"][quote:2c0ab4fd72]Je kan bij Symantec het tooltje RNAV downloaden. Dit is in princype bedoeld voor Norton AV 2003, maar het schijnt ook te werken voor NAV 2005.[/quote:2c0ab4fd72]Uit datzelfde topic! Door Peter Alsemgeest![/quote:2c0ab4fd72]ja daar heb ik het dus over symantec zegt dat je dat NIET moet doen… na ff zoeken kom ik op SymNRT dat hetzelfde is maar dan voor 2004/2005.

  wie ga je geloven peter alsemgeest met 2 posts of symantec… :P
 • Nou hier wat forum topics over het verwijderen van Norton:

  http://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/1028367///norton%2C2005%2Cverwijderen

  http://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/985049///norton%2C2005%2Cverwijderen
 • Heb die removal tool gedaan nu maar heb niet het idee dat hijwerkt aangezien er weer niet om een product key gevraagt wordt! Dat #$#@$#@ ding uninstalleerd gewoon niet volledig, zowieso belachelijk dat er hij het niet meer doet omdat de stroom uitvalt en het vervolgens dan ook nooit meer doet…

  edit: woei :D geen code hoeven in te voeren maar wel het activatieproces opnieuw gedaan en nu werkt hij (zo ver ik kanzien, wel wat dingen rood maar komt doordat ik em nog moet updaten en scannen) weer :D bedankt voor de link naar rnav want zo kwam ik op dat symnrt :wink:
 • Inderdaad gewoon de klok terugzetten (niet letterlijk). De computer gewoon terug naar de staat brengen van voor de installatie met een degelijk uninstall programma. Ik geloof dat dat nu bij jou niet meer gaat, maar kijk toch maar eens naar dit topic, deze persoon wil zich ook volledig van NAV ontdoen. Analyseer het advies dat ik geef en overweeg of het in de toekomst nuttig kan zijn voor jou.

  http://forum.computertotaal.nl/phpBB/viewtopic.php?t=146312

  Schrik nu niet met wat ik je ga zeggen maar ik heb echt de proef gedaan: Ghost van Norton geinstalleerd en daarna met de standaard Uninstaller van Ghost verwijderd (onder programma's verwijderen). Bleek dat er na het verwijderen nog een tiental bladzijden met registerwaarden en bestanden achterbleven. Hoeveel registerwaarden + bestanden dat dat zijn ? 600 ? 500 ? maakt niet uit: in elk geval veel te veel.
 • Maar dat is niet typisch alleen Symantec. Ik denk dat het gros van de programma's de wereld aan registersleutels achterlaat. Verder worden directories vaak niet geleegd en verwijderd, installatiebestanden blijven vaak staan, etc. Ook al regelmatig meegemaakt dat alles gewoon blijft staan, of dat alleen links in het startmenu verdwijnen. Er zijn maar heel weinig installers die hun eigen troep fatsoenlijk opruimen.
 • Noem eens wat namen van losse uninstall programma's :-? heb er eerlijk gezegt nog nooit van gehoord namelijk.
 • Ik had het niet over externe uninstallers, hoewel die er wel zijn. Ook geen goede ervaringen mee.

  http://reviews.cnet.com/4520-3000-6218544-1.html
  http://www.soft32.com/index-2-2-10-1-4.html
 • Het derde van de lijst als je de eerste link van Gerben aanklikt, of het tweede van zijn tweede link is het enige goede, dat werkelijk alles terug modifieert of verwijdert. Lees wat dat het doet grondig en vergelijk het met wat ik hier http://forum.computertotaal.nl/phpBB/viewtopic.php?t=146312 beschrijf hoe een goede uninstaller moet werken. Het eerste van die lijst is een 2e keuze als je voor een normale net iets betere uninstaller opteert. Ashampoo is trouwens het enige dat zo goed is dat je er de beperkingen van een trial mee kan omzeilen door hem vlak voor het einde te verwijderen en gewoon terug te zetten vlak nadien. Het is wel een andere manier van verwijderen natuurlijk en dus iets omslachtiger.
 • Op m'n oude pc liet ik Cleansweep de installatie van een programma volgen. Bij een eventuele un-install werd alles (dus ook registerverwijzingen) weer verwijderd.
 • Cleansweep ken ik niet, ga uit nieuwsgierigheid eens kijken of het goed is. Ik begrijp niet waarom je het nu niet gebruikt.

  Edit: Cleansweep van Norton. Had je erbij kunnen zeggen. Ik denk niet dat dit nog geupdated of gesupport word. Mogelijk nog te krijgen maar niet aktueel, en dus voorbijgestreefd. Deed wel ongeveer wat dat ander programma doet, en heb mensen gekend die het gebruikt hebben.
 • zelfde probleem gehad.
  via helpdesk microsoft prog ontvangen om norton geheel uit het register te verwijderren (alleen NAV 2004).
  stuur het prog met e-mail naar je toe.
  wel eerst backup maken van het register voor het geval dat.
  succes

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.