Vraag & Antwoord

Anders (software)

Outlook .pst bestand

Anoniem
Rednalsaw
6 antwoorden
 • Bij het defragmenteren van C: bleek dat oulook.pst zo groot is geworden (380 MB) dat het niet meer gedefragmenteerd kon worden. Ik dacht dit op te lossen door outlook.pst te kopieren naar een andere locatie op D, dit gekopieerde bestand een andere naam te geven en daarna alle mails binnen in outlook zelf te verwijderen. Maar outlook.pst is alleen nog maar groter geworden. Weet iemand hoe dit kan en hoe ik outlook.pst op C: zijn oorspronkelijke grootte weer in kan laten nemen? Alvast bedankt!
 • Als je de PST gewoon laat staat waar ie oorspronkelijk staat. Open die in Outlook en verwijder alle mail die je niet meer nodig hebt. De PST file zal nu kleiner zijn dan voorheen.
 • Bedankt voor je antwoord, maar dat heb ik gedaan, maar outlook.pst is nog steeds 365 MB groot, terwijl ik toch alle mails heb verwijderd en daarna natuurlijk [verwijderde items] ook leeg gemaakt.
 • [quote:277ccbca49="Rednalsaw"]Bedankt voor je antwoord, maar dat heb ik gedaan, maar outlook.pst is nog steeds 365 MB groot, terwijl ik toch alle mails heb verwijderd en daarna natuurlijk [verwijderde items] ook leeg gemaakt.[/quote:277ccbca49]Oh, wat bedoel je dan met eerst verplaatsen en hernoemen? Ik zie niet in hoe dit je probleem zou kunnen oplossen.
 • nee kopieren en hernoemen. daarna in outlook, die standaard wordt geopend met het oorspronkelijke outlook.pst bestand de mails verwijderd, dus uit het oorpspronkelijke bestand zou je zeggen. maar het is nog even groot.
 • [quote:42a6fc742a="JBS"]Als je de PST gewoon laat staat waar ie oorspronkelijk staat. Open die in Outlook en verwijder alle mail die je niet meer nodig hebt. De PST file zal nu kleiner zijn dan voorheen.[/quote:42a6fc742a]
  Helaas, het enige wat er dan gebeurt is dat Outlook een streepje zet voor het bericht, zodat hij/het/zij weet dat het betreffende bericht verwijderd is.
  Wat je moet doen is het volgende:
  - klik in Outlook met rechts op de die de root vormt van je pst. Dit zal zoiets zijn als Persoonlijke Mappen / Personal Folders.
  - kies voor Eigenschappen -> Geavanceerd / Properties -> Advanced.
  - Klik op Nu comprimeren / Compact now
  Nu zal Outlook pas echt alle verwijderde items weggooien.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.