Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (software)

wat is een goed foto bewerking programma?

None
15 antwoorden
 • Hoi, ik zoek een programma waarmee ik simpel mijn foto's kan bewerken. Wie heeft tips voor goede/gebruiksvriendelijke programma's?
 • Photoshop Elements misschien?
 • paintshop pro 8.xxxx>>>>>>>
 • Of (als je Microsoft Office hebt) Microsoft Office Picture Manager.
  Je kunt daar wat kleine dingen doen, zoals rode ogen bewerken, draaien, bijsnijden, foto's verscherpen enz.

  Corel Print house (niet gratis, maar niet duur) heeft ook een apart fotobewerkingsprogramma. Overzichtelijk, duidelijk en je kunt er zeker leuke dingen mee doen!
 • PhotoFiltre: gratis en je kunt nog een NL-versie downloaden ook:
  http://photofiltre.free.fr/download_en.htm
 • [quote:195af27fd2="Obi-wan-kenobi"]PhotoFiltre: gratis en je kunt nog een NL-versie downloaden ook:
  http://photofiltre.free.fr/download_en.htm[/quote:195af27fd2]

  Yep, staat ergens in een artikel van Computertotaal, zou een erg gebruiksvriendelijk programma moeten zijn, voor beginners, en gevorderden =]
 • Eigenaardig dat niemand hier ACDsee vermeld, ik heb het steeds gebruikt en het is uiterst eenvoudig in gebruik.
  PaintShoPro is natuurlijk ook goed maar zeer zwaar voor uw PC op alle gebied. Het kan dan ook zeer veel. Bij mij heeft het even gewerkt. Daarna weigerde het gewoon te openen. Verwijderen en terug installeren: idem.
 • Ik gebruik nu een tijdje PaintShopPro 9, zonder problemen. En "zeer zwaar" is natuurlijk ook maar een relatief begrip, ligt nogal aan wat voor pc je hebt :lol: …
 • [quote:3a7e1d0b7c="JimBFB"]Eigenaardig dat niemand hier ACDsee vermeld, ik heb het steeds gebruikt en het is uiterst eenvoudig in gebruik.[/quote:3a7e1d0b7c]Is niet gratis. :lol:
 • En wat dachten jullie van Paint.net…..is gratis en heeft dezelfde basis mogelijkheden als het commerciele pakket Photoshop.
 • [quote:8ffd4ad5df="redmar"]Ik gebruik nu een tijdje PaintShopPro 9, zonder problemen. En "zeer zwaar" is natuurlijk ook maar een relatief begrip, ligt nogal aan wat voor pc je hebt :lol: …[/quote:8ffd4ad5df]
  Kan wel kloppen, maar laat me het zo stellen: PSPro8 en waarschijnlijk 9 dus ook is inderdaad en dat zal iedere kenner moeten toegeven nogal groot, heeft zeer veel moglijkheden. Ik heb slechts een 1Ghz/512Mb Ram waar nogal veel opstaat ook. Het programma heeft in het begin een aantal malen gewerkt, maar het duurde na een tijdje steeds langer vooraleer het volledig geladen was. En op een dag startte het dus niet meer op.
  Mijn ACDSee6 doet het voorlopig nog goed, maar ik ga waarschijnlijk een dezer dagen overstappen naar 7 omdat die lichter is.
  Als ik een afbeelding van ong. 50Kb wil weergeven met ACDSee duurt het nu ong 35 sec vooraleer het beeld in full screen te zien is. Een map van ongeveer 800 afbeeldingen laden in ACDSee duurt 5 minuten. Eens geladen in ACDSee zijn alle afbeeldingen wel binnen 0,5 sec in full screen zichtbaar.
  Een afbeelding zonder ACDSee laden duurt met het Windows's "voorbeeld" nooit langer dan 5 sec.
  Het is dus logisch dat die PSPro8 later niet meer wou opstarten als je ziet hoe moeillijk het nu reeds is met mijn ACDSee.
 • [quote:e3c94155e0="Obi-wan-kenobi"][quote:e3c94155e0="JimBFB"]Eigenaardig dat niemand hier ACDsee vermeld, ik heb het steeds gebruikt en het is uiterst eenvoudig in gebruik.[/quote:e3c94155e0]Is niet gratis. :lol:[/quote:e3c94155e0]
  Is idd niet gratis maar "regenpijp" vroeg ook niet bpaald naar een gratis programma. Trouwens geloof ik dat "regenpijp" het reeds lang voor bekeken houd gezien zijn uitermate talrijke reacties (0) tot hiertoe. Dus waar zitten wij ons druk over te maken.
 • http://www.dedigitalerevolutie.nl/software-foto.asp
  Kijk daar maar even.
 • Ik neem aan dat je dit bedoelt:

  Gimp is een open source fotobewerkingsprogramma wat qua mogelijkheden te vergelijken is met Photoshop en Paint Shop Pro.

  Dat laatste: die vergelijking met PSPro is wel een heel boute uitspraak. Het investigeren waard indien mijn ACDSee niet meer voldoet.
 • [quote:d850181227="JimBFB"]Gimp is een open source fotobewerkingsprogramma wat qua mogelijkheden te vergelijken is met Photoshop en Paint Shop Pro.
  [/quote:d850181227]The Gimp is absoluut een krachtig gratis fotobewerkingsprogramma, maar is niet simpel te noemen. Het begint al bij de installatie en tijdens het gebruik is het ff zoeken naar de functies. Maar naast PhotoFiltre zeker ook het proberen waard.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.