Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (software)

Instellingen Windows Media 9 encoder ?

Luna73
7 antwoorden
 • [b:3bcbbfcc26]Hallo allemaal,

  Volgende week moet onze poes bevallen en nu wil ik voor vrienden en bekende de beelden
  van de "kraamkamer " live uitzenden.
  Via google ben ik gaan zoeken en ben ik doorverwezen naar verschillende site's en uiteindelijk
  is het me gelukt om dat voor mekaar te krijgen maar helaas nog niet helemaal naar mijn zin !
  Ik heb de Windows Media 9 encoder geinstalleerd en wil dus via de webcam gaan uitzenden.
  Voornamelijk het beeld is ontzettend korrelig en onduidelijk dus.
  De hele avond ben ik wezen zoeken naar de juiste instellingen maar helaas zonder een goed resultaat.

  Ik ben dus op zoek naar mensen die me hiermee kunnen helpen.
  Ehhh….als er iemand hier is die weet waar ik mss beter met mijn vraag terecht
  zou kunnen dan hoor ik dat ook graag.
  Ik heb me rotgezocht afgelopen avond/ nacht maar kan de juiste instellingen
  niet vinden van de streaming.
  Het gaat dan voornamelijk om de instellingen van de streaming :

  * Video size
  * Video bit rate ( hoeveel kpbs )
  * Frame rate ( hoeveel fps )
  * Key frame
  * Image quality
  * Buffer size
  * mbps.

  Groetjes Luna.[/b:3bcbbfcc26]
 • Je dient je goed te realiseren voor wat voor een publiek je wilt uitzenden(welke download snelheid deze mensen hebben) en zult je parameters aan de hand daarvan EN je maximale upload bandbreedte moeten aanpassen.

  Als er onder de kijkers mensen met een 56 Kbs modem zitten zal je niet meer kwaliteit kunnen verzenden dan 56K.

  Het is al heel lang geleden dat ik me er in verdiept heb maar ik meen ook dat jouw upload gelijk moet zijn aan alle verwachte download snelheden bij elkaar opgeteld, ik weet dit echter niet zeker.
  Als je dus zelf een maximale upload hebt van bv 512 Kbs dan zouden daar 10 gebruikers op 51.2 Kbs aan kunnen hangen en alles daarboven gaat mis…
  Winmediaencoder is ook eigenlijk een wat complexe tool voor zoiets maar ik dacht dat er kant en klare templates aanwezig zijn waar je uit kan kiezen; zo iets als "56K-video+audio" - of "128k video en audio", een keuze uit 1 van deze vooraf geconfigureerde templates geeft de beste kans op een goed resultaat.

  Maar mocht je het toch zelf willen doen;
  videosize-bitrate en framerate zijn aan elkaar gerelateerde grootheden, je kunt een video op volle palresolutie en framerate (720x576@25 Fps) nu eenmaal niet kwijt in 128 Kbs bandbreedte, althans niet met de stand van techniek van dit moment.
  Om 1 en ander te kunnen inschatten zou je daarom het beste kunnen kijken naar de gegevens van de standaart templates, je ontdekt dan vanzelf wel wat zo'n beetje bij elkaar past.
  Maar evengoed: als resolutie is 320x240(of 352/360x288) een hele behoorlijke bij 15 Frames per seconde maar je hebt daar al een bitrate van om en nabij 100 tot 300 Kbs voor nodig, bij 5 kijkers zit je dan dus al aan de 1000 kbs upload…
  Lager? ; 160x120 of 176x144 @15 Fps zou vanaf 28 Kbs kunnen lukken en vanaf zo'n 80 Kbs gaat dat er redelijk uit zien.


  Algeheel: keyframes om de 8 a 10 seconden of meer, een langere interval levert een betere kwaliteit bij een lagere bitrate maar heeft als belangrijk nadeel dat het bij inet storing langere black-outs veroorzaakt( een mediaplayer kan pas beginnen te spelen vanaf een keyframe).
  Image quality op 75%
  Buffersize op "standaart" of 5 seconden.


  Belangrijk is om je te realiseren dat een lage kwaliteit stream de meeste mensen niet stoort, wat wel enorm irritant is is een stotterende en wegvallende stream waarbij je de hele tijd naar het telletje zit te kijken "buffering 20%-30%-40%-50% enz enz"
  Je kunt dus beter voor een wat lagere instelling kiezen dan te proberen het optimale te bereiken.

  Een andere optie die ik je niet wil onthouden is gespecialiseerde programmatuur: WebCamXP (.com)
  Een redelijk eenvoudig in te stellen proggie welke doet wat jij wilt zonder al te veel moeilijke poespas met een doorgaans redelijke kwaliteit.
  Heeft een 21 dagen trial….
 • :oops: oepsss……tjee dit gaat me veel te ingewikkeld worden zeg.
  Ik had gewoon via google gezocht naar het live beelden uitzenden en kwam bij de Windows media encoder uit….zodoende mijn vraag hier.
  Ik wil het best via een andere weg doen als het maar geen extra geld kost want dat zit er ff niet aan nu.
  Via een kennis van me heb ik gehoord dat die WebCamXP geld kost ?
  Heb je mss nog een andere oplossing voor me ?
  Ik ben op dit gebied helemaal niet thuis ( al boeit het me wel allemaal ontzettend ) dus ik moet maar iets eenvoudigers gaan zoeken denk ik.

  Alle ideeën en /of tips zijn welkom….

  Dankjewel voor het meedenken iig.
  :D
  vr. gr. Luna
 • Nou, webcamXp heeft een trial van 21 dagen voor niets, erg veel goedkoper ken ik niet…. :wink: :lol:
  Echte "freeware" op dit gebied vinden zal niet mee vallen, zeker niet als het ook nog goed en probleemloos zal moeten werken…
  Nou ja, windows media encoder dus maar die is weer niet zo eenvoudig in te stellen, waarschijnlijkheeft Real(player) ook een gratis variant(Helix Basic encoder dacht ik?).
  Als je ook andacht hebt voor de kwaliteit van de beelden dan zul je waarschijnlijk toch weer terug komen op mediaencoder omdat windows media9 op dit moment zo'n beetje de beste streaming codec is die er is, en nog gratis ook.


  Maar; heb je ook al win-me-coder geprobeert via een "vast" profiel welke gekozen kan worden in de wizzard?
  wizzard:
  Live gebeurt.uitzenden/video+audio apparaat kiezen/pull verbinding kiezen/noteer de url-adres voor internet verbinding!/kies profiel "videogegevens met lage bandbreedte" + "audiogegevens met spraak kwaliteit"/de rest wijst zich vanzelf

  Daarna in het hoofdvenster klikken op "coderen starten" en dat is het.

  Checken:
  op tapblad "vebindingen" in het hoofdvenster druk op de knop "LAN-URL kopieren"
  Open windows mediaplayer en bestand/url openen en druk control+v (plakken) en dan ok, ff wachten, als het goed is zie en hoor je de stream.
  Je kunt natuurlijk ook een kennis vragen om verbinding te maken via de http link die je eerder in de wizzard gekregen hebt(en opgeschreven), je kennis moet dan met mediaplayer verbinding naar jouw toe maken.

  Zoals je merkt heb ik het toch maar weer ff opgezocht, is toch wel weer leuk om eens te doen; een kennis van me zit op dit moment via media-encoder/player naar een sateliet-tv uitzending van mijn pc te kijken. 8)
  Maar dan wel met 750 Kbs upload, dat is het maximum wat ik effectief kan streamen zonder stotteren, mijn verbinding is 1000 kbs up maximaal.
 • Rwillingen :

  Ik heb je een pb gestuurd dus ik hoor het nog wel ?

  Tnx again.

  Vr. gr. Luna
 • Okee.

  Als ik mijn engelse versie eraf gooi en de nederlandse erop zet kan ik dan daarna nog
  wel mijn instellingen gebruiken die ik tot nu toe gebruikt heb…..van mijn opgeslagen profiel dus ?
  Of ben ik daarna alles kwijt ?
 • Ik durf het niet met zekerheid te zeggen maar opgeslagen profielen zijn voor zover ik weet taal onafhankelijk en zouden dus gewoon in de nl versie moeten werken.
  Zorg er wel voor dat je van je profielen en instellingen op een andere locatie een backup maakt want ik weet niet zeker of deze op de "standaart" locatie behouden blijven na het verwijderen van de oude versie.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.