Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (software)

alternatief voor excel

Anoniem
ieder1
9 antwoorden
 • hallo,

  m'n tante heeft een nieuwe pc gekocht maar daar zit alleen MS Word op. op haar oude pc maakte ze veel gebruik van Excel. die bestanden kan ze nu dus niks meer mee.

  mijn vraag is: is er een gratis alternatief voor Excel? ik bedoel dan niet een compleet office-pakket, dat heeft ze niet nodig. een alternatieve spreadsheetprogramma dus dat om kan gaan met Excel 2000 documenten.

  grtz, iede.
 • OpenOffice van www.openoffice.org. Is wel een compleet pakket maar niet zo groot en grotendeels compatible met Excel, de spreadsheetmodule dan, en die kan ze dan mooi gebruiken.

  groetjes Edmond
 • bedankt, ze heeft volgens mij tegenwoordig adsl en dan is 64MB inderdaad niet veel.
 • Veelal wordt bij een nieuwe PC ook Microsoft Works geleverd. Daar zit ook een (zij het bescheiden) spreadsheetprog bij. Wellicht hier iets mee te doen?
  Succes.
 • ik zal het aan haar vragen. maar opent de pc dan niet standaard excel-documenten met dat programma?
 • Excel kan meerdere werkbladen in één bestand opslaan (naast nog vele andere mogelijkheden). De extensie is .xls.
  Het spreadsheetprog van Works kan maar 1 werkblad per bestand bevatten en heeft de extensie .wks.
  Een .xls bestand kan niet door works worden geopend, tenzij je in excel eerst alle bestanden hebt opgeslagen (per werkblad indien er meerdere werkbladen zijn) in het .wks formaat.
  Afhankelijk van de gebruikerseisen kan je works gebruiken.

  Het excel programma op haar oude pc: was dat een OEM installatie of een los gekocht exemplaar? In het laatste geval kan zij toch excel weer installeren op haar nieuwe pc.
  Succes.
  EIJSDEN
 • haar oude pc was een packard bell en volgens mij zat het officepakket daarbij in. ik weet alleen niet hoe je dan alleen excel kunt installeren aangezien het zo'm ' formatteer en gooi vol'-cd is.
 • Dan is er dus sprake van een OEM exemplaar van excel en zal het installeren van alleen excel van de cd-rom een hele klus worden. Los van het feit dat het eigenlijk niet is toegestaan daar een OEM versie bij een specifieke PC hoort.

  Als de spreadsheets niet al te complex zijn zou je de excel bestanden kunnen omzetten naar .wks voor Works spreadsheet.

  Een ander alternatief is Office 2003 kopen (versie voor leerlingen, studenten, docenten) kost € 170,- bij Vobis. Dan heb je naast excel tevens word, outlook en powerpoint. Officieel mag je deze versie alleen hebben als je leerling, student of docent bent. Suggestie: een beetje creatief denken.
  Groet,
  EIJSDEN
 • Dan denk ik liever nog creatiever en ga voor die OpenOffice. Dan overtreedt je geen regel en het moet wel heel gek zijn wil je daar neit voldoende aan hebben. De Calc module is bovendien ook nog eens het beste deel van OpenOffice.

  groetjes Edmond

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.