Vraag & Antwoord

Anders (software)

Word oproepen vanuit Excel

Anoniem
AvL
7 antwoorden
 • Is er een manier waarop ik vanuit Excel middels een knop automatisch Word kan laten opstarten, ongeacht in welke directory Word is geïnstalleerd (zodat het niet alleen bij mij op mijn pc lukt, maar ook bij een ander die Office misschien op een andere schijf heeft geïnstalleerd)? Dus geen Word-veld ingebed in het Excel-document.

  Ik weet dat dit vanuit Access mogelijk is, misschien kan dit via een macro ook in Excel.

  Bij voorbaat dank voor de reacties.
 • Hi,
  Ik begrijp de achterliggende gedachte niet goed. Waarom zou je dit willen?
  Koppel Word aan het menu START en tijdens het bewerken van Excel kun je altijd via START en dan WORD aanklikken het programma opstarten.
  Groet,
  EIJSDEN
 • Achtergrond is deze: ik heb een Excel-model waarin gebruikers gegevens dienen in te voeren. Het model levert resultaten op, die in een verslag moeten worden verwerkt dat al in Word bestaat.

  Wat ik wil, is dat een gebruiker zonder veel poespas direct via een knop in het model Word op kan starten. Aangezien Word niet altijd op dezelfde locatie is geïnstalleerd, kan dit dus niet zomaar via een vaste link worden geregeld.

  Bij Access kun je knoppen toevoegen waarmee je Word of Excel vanuit je access-applicatie kunt starten; zoiets wil ik dus ook als het kan in Excel.
 • Je kan een macro maken die Word start en je zou evt. een bestaand bestand alvast kunnen openen:

  Dim appWord As Word.Application
  Set appWord = CreateObject("Word.Application")
  appWord.Documents.Add
  appWord.Visible = True

  of

  Dim appWord As Word.Application
  Set appWord = CreateObject("Word.Application")
  appWord.Documents.Open "\\server\share\folder\doc1.doc"
  appWord.Visible = True

  Let op dat je voor gebruik van het Application-object uit de Word-bibliotheek een Verwijzing moet maken naar die objectbibliotheek in de VBA-editor via het menu Extra - Verwijzingen: Microsoft Word Object Library
 • Heel erg bedankt!
 • Om het makkelijk te houden…

  Als ik een aantal tekstvakken in Excel heb geplaatst, kan ik dan Word opstarten via de vorige macro en dan de inhoud van die tekstvakken via een andere macro in dat lege Word-document zetten?

  Of vraag ik nu om een wonder? :D
 • Je kan instructies op het appWord-object gebruiken zoals je in Word-VBA (misschien) gewend bent. In Word zeg je bijv. Selection.TypeText, maar dan zeg je eigenlijk Application.Selection.TypeText, waar Application een globaal object is waar je niet per se naar hoeft te verwijzen. Tekst invoegen doe je vanuit Excel dus op dezelfde appWord-object met

  appWord.Selection.TypeText "tekst"

  Je wil alleen wel tijdens de hele Excel-sessie met hetzelfde appWord-object blijven werken, dus moet je hem globaal dimensioneren (bovenin de module, buiten evt. procedures). En om naar TextBox1 op Sheet1 te kunnen verwijzen moet je in de module van Sheet1 werken:
  [code:1:aaab9565a2]
  Dim appWord As Word.Application
  ——————-
  Sub wdStart()
  Set appWord = CreateObject("Word.Application")
  appWord.Documents.Add
  appWord.Visible = True
  End Sub
  ——————-
  Sub Wonder1()
  appWord.Selection.typetext TextBox1.Value
  End Sub
  [/code:1:aaab9565a2]

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.