Vraag & Antwoord

Anders (software)

everest loop onzin uit te kramen

Anoniem
None
11 antwoorden
 • als ik met everest kijk naar sensors kreeg ik altijd als sensor iets van asuas mozart en dan nog wat. Temps leken meestal wel redelijk te kloppen en de spanningen van m'n voeding ook wel. Nu zegt everest ineens dat ik een national LM87 (SMBUS 2DH) sensor heb en van alle waarden die hij aangeeft klopt ook geen ene r**t. Ik heb een athlon XP 2000+ en die heeft een core tussen de 1.5 en 1.65V, nu heb ik volgens everest een core van .47V (is toch knap he). Verder zijn de rpm's van m'n fans niet meer terug te vinden, ook is m'n 3.3V lijn weg en ik heb geen mobo temp meer.
  M'n voltages zijn op de 5V lijn 2.5V??? en op de 12V lijn 2.0V??????, ik heb ook ineens een supercooled cpu want die is nog maar 2C.

  Ik heb al everest gedeinstalleerd en opnieuw weer geinstaleerd maar dat hielp niet

  Ik gebruik everest 2.01.347 en winxp home sp2
 • Chipset drivers eens opnieuw installeren? Of updaten.
 • van mobo neem ik aan?
  heeft bios hier nog iets mee te maken, want everest geeft ook allemaal performance tips waaronder meer ram installeren en zo ook bios updaten want die is al meer dan 2 jaar oud
 • Ik bedoel inderdaad "moederbord" drivers.

  Ram bijplaatsen is afhankelijk van je gebruik, niet van everest.

  Bios updaten doe je alleen als het per se nodig is.
 • ik wil dat ram ook bij plaatsen vanwege gebruik, en bios hoeft dus niet te worden geupdate.

  zal ff kijken naar nieuwe mobo drivers dan, je hoort zo weer van me
 • ik heb op www.asus.nl gekeken en daar m'n pc geselecteerd, maar ik kan dan zoveel dingen downloaden…
  ik zie door de bomen het bos niet meer, zou je kunnen zeggen welke ik allemaal moet hebben (linkje en dan barebone>terminator>K7)
 • Deze (kopje drivers): VIA 4 in 1 Drivers 4.32V

  En je kunt ook deze proberen (tweede kader, 4.56v):
  http://www.viaarena.com/default.aspx?PageID=420&OSID=1&CatID=1070

  Let op: je moet soms meerdere malen rebooten, om alles goed herkend te krijgen.
 • ik heb beide drivers geinstalleerd, maar geen resultaat. everest nog een keer gedeinstalleerd en weer opnieuw geinstalleerd, ook geen resultaat. everest opnieuw gedownload, deinstalleren, installeren. maar nog steeds geen resultaat.
 • Maar je computer werkt verder goed, en je ziet ook geen uitroeptekens in apparatenbeheer? Dan zou ik het mooi zo laten.
 • computer werkt verder goed ja, maar gister werkte everest ook nog gewoon en nou ineens niet meer. ik heb in apparaatbeheer geen uitroeptekens staan. wel staat er bij SCSI- en RAID-controllers: VIA bus mater IDE drivers een geel dingetje door dat SCSI logo heen wat lijkt op een slotje.
  Maar ik gebruik toch geen SCSI schijven en ik heb ook geen schijven ingesteld op raid.

  wel stond er een onderdeel 'overige apparaten', daar stonden de dingen in uit dit topic.

  Ik heb bij die dingen op installatie ongedaan maken geklikt, de programma's zijn niet gedeinstalleerd (wat ook niet de bedoeling is, dus dat is goed) en ze zijn nu ook weg uit apparaatbeheer, dus wellicht is dat probleem nu ook verholpen.

  \\EDIT: dit probleem is inderdaad verholpen

  \\EDIT: nu nog mooier, het probleem van dit topic is nu ook verholpen, lang leve apparaatbeheer
 • Installeren van chipset drivers zorgt voor betere herkenning van hardware. En verwijderen van lastige drivers in apparatenbeheer, zorgt ervoor dat de hardware opnieuw gedetecteerd wordt, en drivers opnieuw geïnstalleerd. En dit geheel zorgt ervoor, dat wat eerst niet goed herkend, en fout geïnstalleerd was, nu wel goed gaat. Dus eigenlijk: leve de chipset drivers. ;)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.