Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (software)

Kan progs niet installeren

Anoniem
roy_startpag
5 antwoorden
 • Ik heb een nieuwe computer.
  Bij het herinstalleren van software lukt het bij sommige progs niet deze te installeren.
  Een klik op de setup.exe-file levert een korte HD-ratel op en verder niets meer terwijl deze progs op mijn oude systeem gewoon konden worden geïnstalleerd en gebruikt.
  Sommige progs op CD starten niet meer automatisch op en kan ik via het drive-icoon in 'mijn computer' zelfs ook niet benaderen.
  Ik heb ook getracht de progs in veilige modus te installeren maar ook dat biedt geen soelaas.
  Op beide systemen draait XP/HE.
  Op de oude SP1 en de nieuwe machine SP2 met "Windows Up to Date".
  Ik verdenk een beveiligingscode, optie of update ervan deze progs op één of andere manier te blokkeren… maar ja, welke en hoe deze uit te schakelen c.q. te verwijderen?
  Vreemd, want sommige progs zijn zelfs freeware programma's!
  Wie kan en wil mij verder adviseren want het is toch een rare zaak dat je bepaalde programmatuur niet op een nieuwe machine zou kunnen draaien…
 • Gebruik je 1 licentie op meerdere computers?
  Je zegt dat je HD ratelt. Dan zou ik maar voor de zekerheid backups gaan maken van je belangrijke bestanden. En dan je complete HD low level formateren met een tooltje van de fabrikant van je HD. Dat tooltje geeft na formateren info of de HD nog te gebruiken is of niet. Volg dat advies op. Als je HD er goed doorheen is gekomen, dan moet je daarna Windows opnieuw installeren met een andere licentie als die andere computer.
 • Zo als je het vertelt kan er heel veel en heel weinig achterzitten. Ik vermoed dat je installatie van windows niet helemaal zuiver is. Ik heb zelf een keer het probleem gehad dat ik een geheugenstick structureel niet meer kon benaderen, dit lag aan windows. ( vastgeroest ! ) Leest hij sommige cd's niet in of alleen van een paar programma's.

  En welke processor zit er in je nieuwe pc ? Het zou misschien mogelijk zijn dat je 64 bit processor oude programma's niet goed draait ( dit is meestal niet het geval maar ik weet niet welke software je niet geinstalleerd krijgt !

  Het meest effectieve is denk net als al gezegt een full format van de pc en dan windows er opnieuw opzetten. Werkt het dan nog niet goed ( lees hetzelfde gekloot ) ga dan maar eens terug met je cd van windows want dan kan er een fout op de cd zitten die deze ergerlijke dingen kan veroorzaken !
 • Vraag: heb je op de nieuwe PC 2 CD-stations?
  Indien dat zo is zou het kunnen zijn dat de CD-Rom drive niet goed functioneerd. Probeer (indien aanwezig) de hele handel - dus incl. windows - opnieuw te installeren via de andere CD-drive.
  Als je geen tweede CD-drive hebt kun je bijv. de CD-drive van de oude PC omzetten naar de nieuwe.
  Het zal niet de eerste keer zijn dat een CD/DVD - drive de schuldige is.

  Succes.
  Eijsden
 • Bedankt voor de reacties!
  Ik heb twee drives… een Pioneer 109 en LG DVD ROM.
  Het niet herkennen van de bewuste cd's is bij beide drives het geval.
  De computer is een Medion/Aldi 8386XL met een Pentium 4 HT 640 2,8 processor (aangekocht derde week mei).
  In de systeeminfo wordt aangegeven dat er twee processors in zitten… het zou dus wel een 64-bitsversie kunnen zijn alhoewel ik dat niet uit het overzicht kan opmaken.
  Het systeem heeft twee HD's van elk 160 GB.
  De software die ik probeer te installeren zijn inderdaad al wat oudere progs.
  Het gaat om een monitortestprogrammaatje van Nokia (dat vreemd genoeg eerst wel werkte…), een muziekprogramma genaamd KlavarScript (beide freeware) en Davi-Account 2000.
  Van de laatste heb ik een demoversie 2004 (Davilex Business) ge-installeerd om te kijken hoe deze zich gedroeg en dat werkte prima.
  Het eerstgenoemde programma kan me niet schelen, maar van de andere twee vind ik het toch erg vervelend mijn oude systeem die nu op de kamer van mijn zoon staat te moeten aanspreken.
  Mijn harde schijf formatteren is een keuze die ik niet zo gauw zal maken… zo'n expert ben ik nu ook weer niet… :roll:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.