Vraag & Antwoord

Anders (software)

Beste codec voor tv opnemen?

Anoniem
None
7 antwoorden
 • Wat is de beste codec om tv op te nemen?
  Probeerde met chris tv ff divx 5 (beeld, 640x480)met mpeg layer 3 64 kbit geluid maar na 4 minuten was dat al 1 GB.

  Sta nu tijdelijk op iets met windowsmedia (320x240) maar weet eigenlijk niet welke ik moet nemen:S.

  half uur mag ongeveer 1 gb innemen.
 • 2e probleem neem geen geluid op omdat de settings steeds terugspringen van what you hear of line in naar midi elke keer als ik op record druk.

  edit: heb dit opgelost bij advanced options.

  Heb nu mircosoft mpeg layer 4 maar die is erg wazig merk ik.
 • DivX is in principe een mooie codec om in op te nemen: goede beeld-kwaliteit mee te behalen bij stevige compressie. Dus relatief weinig beslag leggend op de opslag capaciteit. Verder flexibel in mogelijke resoluties en bit-rates. Ik zou wel even experimenteren met de audio, ik heb wel eens gehoord/gelezen dat tegelijk de audio in mp3 comprimeren niet altijd goed gaat. In dat geval de audio eerst ongecomprimeerd laten en eventueel later naar mp3 comprimeren. Hopelijk niet nodig want omslachtig en lastig.

  Kijk ook eens naar een mpeg-2 codec, zoals van MainConcept, behoorlijk snel en je hebt bij de juiste keuze van instellingen een resultaat dat geschikt is om vlot een video-dvd van te maken.
 • probleem is dat als ik divx aanklik en iets opneem en dan check met gspot22 ik zie dat er geen divx is gebruikt maar standaard avi 2.0 en 1 minuut dus 1 gb is :-? . Ik gebruik Chris tv pro van http://www.chris-tv.com/.
 • De meeste software zal denk ik ongecomprimeerd capturen. Voor capturen en comprimeren tegelijk is nogal wat rekenkracht vereist. Maar het moet bij mijn weten wel kunnen.
 • [quote:7fd2dd3a29="sdk"]probleem is dat als ik divx aanklik en iets opneem en dan check met gspot22 ik zie dat er geen divx is gebruikt maar standaard avi 2.0 en 1 minuut dus 1 gb is :-? . Ik gebruik Chris tv pro van http://www.chris-tv.com/.[/quote:7fd2dd3a29]

  'standaard avi 2.0' is een mij onbekend begrip, lijkt me nietszeggend of zelfs onzin.8) Is er iets mis met de installatie van de DivX codec (werkt DivX wel goed met VirtualDub?), of kan Chris TV er niet mee werken?

  1 GB per minuut is veel te gek, controleer op z'n minst de instellingen van de DivX codec en dan in het bijzonder die met betrekking tot de bit-rate.
 • codec: YUY2, name: YUV packed 4:2:2
  Container: OpenDML (AVI v2.0)

  Zal xvid eens proberen misschien gaat dat beter…


  Volgens de software mis ik btw intervideo 3 mpeg kan dat?

  edit: ok ik ontdek net een nieuw knopje, de config van de codec. Die stond op 1 pass met 3000 kbps misschien is dat het probleem?

  Heb nu gestest met 600 kbps @ 512x??? divx en krijg dan 10 seconde=100mb. Nog iets te groot dus.

  Op xvid 1 mb voor 10 minuten weet niet precies wat voor bitrate heb het standaard laten staan (iets met 4 en a5l5) heel nice…

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.