Vraag & Antwoord

Anders (software)

Converteren naar MP3

Anoniem
taco78
6 antwoorden
 • Dag allemaal,
  Sinds een paar dagen heb ik een MP3-speler.
  Ik ben nu zover, dat ik de demobestanden kan beluisteren.
  Nu zou ik ook graag wat nummers van een audio-cd op de schijf van die speler zetten.
  Op het internet las ik, dat zoiets heel goed kan met Windows Mediaspeler maar de manier waarop dat zou moeten kan ik niet vinden in mijn versie (10) van WMP. Een poging om Music Match te gebruiken strandde ook al. Ik kan dat programma zelfs niet eens meer verwijderen.
  Ook een poging met Freerip strandde.
  Wie weet een eenvoudige manier om nummers van een CD naar MP3 te converteren. Met mijn 76 jaar lukt het mij van geen kanten!
 • Gebruik Windows Media Player 10 (Ik heb een Engels-talige versie). Kies: Tools > Options… > Rip Music > Kies de plaats waar je de mp3 bestanden wilt neerzetten > Kies onder 'Rip Settings': mp3 > Verwijder het vinkje voor 'Rip CD when inserted' > Kies de Audio Quality (128 kbps wordt vaak als net geen cd kwaliteit ervaren, kies dus eventueel hoger.) > Kies OK. Plaats een audio cd in de drive en stop het afspelen door een eventueel startende player.

  Kies: File > CDs and Devices > Rip Audio CD > Kies de juiste drive.

  Nu opent een venster met een overzicht van alle tracks/nummers op de audio-cd. Verwijder de vinkjes van de tracks/nummers die je niet naar mp3 wilt omzetten. Klik hierna op: 'Rip Music' (rechtsbovenaan) en het omzetten begint en stopt als alle gekozen tracks/nummers zijn vervaardigd.
 • cdex http://cdexos.sourceforge.net/

  freeware tooltje.. werkt prima voor mij misschien ook voor u
 • of kijk hier maar eens .
  http://users.pandora.be/gratissoftwarepagina/html/cd_s_rippen.html
 • Ik zou hiervoor ook cdex gebruiken. Maar er zijn vele programma's voor. Gewoon een paar uitproberen.
 • Allemaal hartelijk bedankt.
  Het is gelukt met WMP!
  Ik had al eerder een CD proberen te converteren en die conversie was geplaatst in de Mediabibliotheek. Bij een tweede poging met een andere CD bleek achteraf dat ik nu twee CD's op de MP3-speler had gezet.
  Nu moet ik nog uitzoeken hoe ik van CD naar CD kan gaan met die speler. Nu begint hij met de eerste demo, dan de tweede demo en dan de eerste song van de eerste CD.
  Het zou toch mogelijk moeten zijn om meteen één van de (vele) Cd's te laten afspelen.
  Ik zoek verder! Een beetje help doet toch wonderen!
  Vooral omdat bij de speler een zeer armetierige gebruiksaanwijzing was bijgevoegd. Wel in het Nederlands maar verder met onbegrijpelijke tabellen… Het merk? MaxMann!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.