Vraag & Antwoord

Anders (software)

Exchange alleen gebruiken voor het delen van een agenda...

Anoniem
hww
3 antwoorden
 • Hallo,

  Ik heb een netwerk met 6 pc's en 1 server waarop ik 2003 SBS draai. Omdat veel medewerkers hun mail thuis ophalen is het gebruik van exchange voor mail niet handig (ik heb ook geen eigen mailserver). Alleen voor het delen van de agenda zou ik wel graag exchange willen gebruiken. Is dit te doen zonder dat de pop-accounts en de exchangeaccount elkaar gaan bijten?

  Alvast bedankt voor jullie reacties.

  Groeten,

  Willem
 • Dat kan, dit is geen probleem. SBS heeft een pop3 connector maar deze hoef je niet te gebruiken. (er komt dus geen externe mail binnen op exchange via de server). Daarnaast kan je op de clients in outlook gewoon de pop accounts toevoegen (of blijven gebruiken, de mail wordt dan wel opgeslagen in exchange)

  Maar waarom gebruik je niet de volle potentie van SBS? Je kan er webmail opzetten (zodat de gebruikers thuis kunnen mailen)
  Of je kan een VPN vanuit huis maken, zodat je via outlook thuis kan mailen en met de bestanden van kantoor werken.

  Rechten etc kan je op gebruikers niveau regelen.
 • Bedankt voor je reactie. Wat betreft het regelen voor thuis. Dat wordt zo tijdrovend en we hebben al gewoon webmail van onze eigen aanbieder, dus waarom zou ik dat dubbel doen, alleen maar omdat ik met alle geweld exchange wil invoeren. Uiteindelijk gaat het mijn mananger alleen maar om het delen van de agenda.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.