Vraag & Antwoord

Anders (software)

Figuur invoegen in Word.

Anoniem
None
3 antwoorden
 • Wanneer ik in Word 2000 een figuur - uit bestand - invoeg krijg ik alleen een smal randje van dat figuur in mijn document te zien. Soms zelfs dat niet eens.
  Ik moet vervolgens de afbeelding eerst bewerken (bijvoorbeeld "figuur achter tekst plaatsen" of een sooortgelijke optie) voordat ik de figuur in zijn geheel in het document zie en verder kan manipuleren.
  Wanneer ik zelfs dat eerder genoemde smalle randje niet zie, moet ik op de gok ergens in het document - waar ik verwacht dat de figuur staat - dubbelklikken om verder te kunnen zoals boven beschreven.

  Wie kent de oorzaak, maar vooral de oplossing hiervan?

  Alvast bedankt.

  Ben.
 • Beste Ben,

  Bedoelt u met een smal randje dat u alleen een deel van het figuur ter grote van ongeveer één regel krijgt?

  Zo ja, dan is dit volgens mij het probleem: de regelafstand van het opmaakprofiel dat u toepast op het in te voegen figuur heeft een vaste waarde (van één regel) waardoor er ook maar "één regel van de figuur" te zien is.

  De oplossing hiervoor is: uiteraard de vaste waarde van de regelafstand aanpassen. Dit doet u door te klikken op "Opmaakprofiel" in het pull-down-menu "Opmaak", het "Opmaakprofiel-scherm" wordt weergegeven. Selecteer uit de lijst "Opmaakprofielen" het toegepaste opmaakprofiel en klik vervolgens op "Wijzigen", het Opmaakprofiel wijzigen-scherm" wordt weergegeven. Klik nu vervolgens op "Alinea" uit het pull-down-menu "Opmaak", het "Alinea-scherm" wordt weergegeven. Door nu bij de afdeling "Afstand" de "Regelafstand" te wijzingen in bijvoorbeeld "Enkel" (het staat nu op bijvoorbeeld "Exact") wordt zometeen de gehele figuur weergeven. Klik op "OK". Als u de wijziging ook wilt toepassen op nieuwe documenten met eenzelfde sjabloon vinkt u het vakje voor "Aan sjabloon toevoegen" aan. Klik nogmaals op "OK" en vervolgens op "Toepassen".

  Zo moet het goedkomen, zo niet laat het dan maar weer horen. Succes.
 • Hartelijk bedankt!

  Je analyse van mijn probleem is correct gebleken, evenals je oplossing.
  Daar mijn regelafstand standaard ingesteld is op "Exact 13" - en dat ook moet blijven - heb ik wat macrootjes gemaakt en in de werkbalk geplaatst. Wisselen tussen de regelafstanden is nu dus een fluitje van een cent en het invoegen van figuren levert geen problemen meer op.

  Met vriendelijke groet,

  Ben.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.