Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (software)

2 adressen, 1 outlook

Anoniem
Wiep Corbier
6 antwoorden
 • Beste mensen,
  Ik wil in mijn Microsoft Office Outlook 2 e-mail adressen maken. Dit kan dan ook wel maar ik wil het hebben dat ik ook 2 mappen heb zodat ze gescheiden worden. Is dit mogelijk en zo ja hoe dan?
  Hartelijk dank alvast.
 • Jou zou het kunnen proberen door middel van een filter in te stellen.
 • Twee profielen (of accounts) aanmaken; voor ieder een andere PST file opgeven.
  Je emails. contacten etc voor beide profielen blijven volledig gescheiden op deze manier.

  Zeer lang geleden dat ik het gedaan heb.

  Rechts klik op het outlook ikoon op de desktop. Kies [i:eae458e0ba]show profiles[/i:eae458e0ba]. Klik [i:eae458e0ba]add[/i:eae458e0ba] om een nieuw profiel toe te voegen. Kies de gewenste optie.
  Kies een profiel-naam.

  Configureer vervolgens een nieuw email account.

  Geef vervolgens een nieuwe pst-file op.
  Klaar

  Start outlook. Kies [i:eae458e0ba]tools->options[/i:eae458e0ba]. Tabblad [i:eae458e0ba]mail services[/i:eae458e0ba].
  Kies [i:eae458e0ba]prompt for a profile to be used[/i:eae458e0ba].

  Sluit outlook en start opnieuw. Je zult nu een popup krijgen waar je kunt kiezen welk profiel je wilt gebruiken.

  Klein nadeel (zelf ervaar ik dat niet als een nadeel): mails ophalen en zenden moet je in twee stappen doen, een keer voor het ene profiel en een keer voor het andere.

  PS1
  Profielen worden gebruikt als je OL2000 configureert voor [i:eae458e0ba]corporate or workgroup[/i:eae458e0ba], niet voor [i:eae458e0ba]internet only[/i:eae458e0ba]. In het laatste geval heet het meen ik accounts.
  PS2
  Als je een NL versie gebruikt, zul je even wat moeten vertalen
 • [quote:bea2dfbb6e="master_cornelis"]Beste mensen,
  Ik wil in mijn Microsoft Office Outlook 2 e-mail adressen maken. Dit kan dan ook wel maar ik wil het hebben dat ik ook 2 mappen heb zodat ze gescheiden worden. Is dit mogelijk en zo ja hoe dan?
  Hartelijk dank alvast.[/quote:bea2dfbb6e]

  Hangt er even van af. Als je ze beide zelf gebruikt - onder één naam dus - kun je [b:bea2dfbb6e]berichtregels[/b:bea2dfbb6e] gebruiken.
 • Heb het zelfde gehad. Je moet zoals de post hierboven al aangaf regels maken. Hier kan je instellen per adres waar hij heen moet.
 • [quote:896eb3fe8c="DarkCrusader"]Heb het zelfde gehad. Je moet zoals de post hierboven al aangaf regels maken. Hier kan je instellen per adres waar hij heen moet.[/quote:896eb3fe8c]

  En hoe doe je dat precies dan?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.