Vraag & Antwoord

Anders (software)

Ik zoek gratis programma om mappen te beveiligen

Anoniem
DeNasio
5 antwoorden
 • Hallo,

  Bij mij thuis gebruiken verschillende mensen mijn computer: mijn partner, mijn kinderen, familieleden en vrienden. Nu heb ik een paar mappen met zeer persoonlijke informatie die ik aan niemand wil laten zien, denk bijv. aan saldo postbank, mij eigen sexfilmpjes, etc. Is er een gratis programma waarmee ik bepaalde mappen kan beveiligen met een password of iets dergelijks? Ik wil de enige zijn met toegang tot die mappen.
 • Gebruik de zoekfunctie van dit forum eens en zoek op "mappen beveiligen". Deze vraag is namelijk al een aantal keer voorbij gekomen.
 • Volgens mij heeft WinXP een functie persoonlijke mappen, waarmee je kunt zorgen dat anderen jouw mappen (gekoppeld aan jouw Windows-account) niet kunnen openen. Zet een password op je account en voilá, al je mappen beveiligd. Dit gaat helaas niet op als je geen WinXP hebt…
 • Er zijn m.i. 3 oplossingen:

  1) Zet je gevoelige info op bv. een USB stick die je altijd bij je draagt.
  2) Beveilig je mappen dmv. NTFS encryptie. Dat vereist echter wel dat je onder je eigen account (gebruikersnaam)m inlogt en dat je beschikt over win2000 of XP Professional (dus niet Home edition)
  3) Gebruik PGP (Pretty Good Privacy), dat is een losse file en folder encryptie tool. Van PGP is er een gratis variant en die heet GnuPG: http://www.gnupg.org/(en)/download/index.html
 • Als je Windows XP gebruikt is Lock Folder XP een simpel te gebruiken en efficiënt programmaatje.

  Kijk hier: http://www.everstrike.com/

  Het heeft een groot pluspunt ten opzichte van vele andere programma's, nl. de mogelijkheid om je mappen automatisch te beveiligen iedere keer wanneer je je computer start. Dat is ideaal i.g.v. bijvoorbeeld een crash op het moment dat je je beveiligde mappen ontgrendeld hebt.

  Met vriendelijke groet,

  Ben.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.