Vraag & Antwoord

Anders (software)

Virus verwijderen door hdd in andere pc te scannen?

Anoniem
Peter Vooges
4 antwoorden
 • Ongeveer twee weken geleden kreeg de pc van mijn broer kuren. Ik vermoed dat deze pc een virus opgelopen heeft.
  Hij startte telkens opniew op, totdat er uiteindelijk helemaal geen beeld meer op het scherm kwam (het beeldscherm zegt als je op het menu knopje drukt: no signal)

  Eerst dacht ik dat het een fout van de grafische kaart of van het beeldscherm was, maar na een ander beeldscherm geprobeerd te hebben, een inwendige stofzuigbeurt en het uitnemen van de grafische kaart (+afstoffen en uitzuigen van het AGP slot) deed hij nog steeds zo raar.

  Nu start hij helemaal niet meer op, het scherm blijft dus zwart.

  Ik vermoed dat hij het virus heeft opgelopen wat een poosje terug op de radio in het nieuws was.

  Nu heb ik hier een vraag over:

  Op mijn pc heb ik gelukkig dit virus niet opgelopen en mijn McAfee virusscanner is automatisch geupdatet, dus ik denk dat ik nu veilig ben.

  Kan ik nu gewoon de harddisk van mijn broers pc eruit halen, en in mijn pc zetten en dan op die manier zijn schijf ontdoen van dit virus zonder mijn pc te besmetten? Het is volgens mij een bootsector virus.

  Wie weet raad als je pc niet meer toegankelijk is omdat het scherm zwart blijft om het vermoedelijke virus te verwijderen? En: heeft dit virus mogelijk ook het Bios aangetast?

  Ter informatie: zijn pc is na dit incident op mijn verzoek stroomloos gemaakt en afgekoppeld van het thuisnetwerk.
  Ik heb ook een mcafee noodhersteldiskette (meest recente versie) aangemaakt op mijn pc. Maar heeft dit wel zin, nu ik ook geen beeld meer krijg?
 • Het lijkt mij toch eerder echt een probleem met je grafische kaart. Anders zou hij wel een signaal op je scherm geven.
  Terugkomend op je vraag, volgens mij kun je zonder problemen de HD in je eigen pc zetten (wel als tweede schijf natuurlijk) en dan scannen. Zolang je maar niet vanaf de schijf opstart (in het geval van een bootsector virus) toch?
 • Ik ben het met jweijde eens, moet toch wel haast een hardwareprobleem zijn, de monitor zou al signaal moeten krijgen ruim voordat de HD benaderd wordt anders kon je de BIOS-meldingen niet eens lezen. Maar je kunt als test eens van een bootable floppy of CD booten en kijken wat er gebeurt.

  Gr,
  Jim
 • Mischien heb je de grafische kaart niet goed terug in het slot geduwd. Kijk ook eens of er geen kabeltjes los zitten. Loop alles nog eens na. Het lijkt mij ook stug dat dit een virus is.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.