Vraag & Antwoord

Anders (software)

Hulp bij Access

4 antwoorden
  • Gegroet forummers, Ik wil graag iets met access bereiken waar jullie mij misschien mee kunnen helpen. Ik heb in access een DVD-collectie gemaakt. Ben er tevreden mee, maar graag zou ik bij het klikken op een bepaalde acteursnaam een overzicht willen krijgen van alle films waarin hij gespeeld heeft. Deze films staan samen met andere in een tabel. Wie kan mij erbij helpen? Alvast dank.
  • Waar zit het probleem? In het klikken of in het zoeken? Je kunt een knop maken die een nieuw formulier opent (volgens mij ergens een wizard). Daarbij kun je opgeven dat je alleen bepaalde records wilt zien (bv de acteur of de producer). Hier zit een stakje VBA code achter dat je kunt aanpassen aan je eigen wensen (zodat het bv werkt bij klikken op een auteursnaam waarna je de gemaakte knop weer weg kunt gooien). Of het werkt hangt echter wel af van de opzet van de database.
  • Je kunt inderdaad zo ongeveer het idee van Wim volgen: Met in het (een) formulier een selectievak maken gebaseerd op een tabel met auteurs. Maak vervolgens een macro (macro ontwerp) welke de tabel opent met films, maar dan met een recordfiltering op de betreffende auteur. 't Is niet zo erg moeilijk. Mocht je hierbij hulp nodig hebben, ga dan eens naar http://office.webforums.nl/forum/ en registreer je. Het forum werkt exact hetzelfde als dit C!T forum en heeft een behoorlijk omvangrijk Access deel.... Hier zitten mensen die alle tijd hebben om je wat verder te helpen en dit ook uiteraard perfect kunnen! Suc6!
  • Allebei bedankt voor de antwoorden. Ik zal de gegeven links bekijken en proberen er mijn voordeel mee te doen. Grtz

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.