Vraag & Antwoord

Anders (software)

Einde aangeven met samenvoegen document

Anoniem
snoepie
2 antwoorden
 • Hallo,

  Ik heb een vraag waar ik even niet uitkom.

  Ik druk wel eens adresstickers af, 2 rijen met elke kolom 7 stickers dus 14 in totaal op 1 A4.
  Nu is het samenvoegbestand een Excel lijst.
  In Word heb ik dus een A4 pagina gemaakt met 14 'cellen' waar deze NAW gegevens worden samengevoegd.

  Tot nu nog geen probleem, echter Word rond de samenvoeging altijd af naar 1 hele pagina, daar bedoel ik mee: stel dat ik een Excel bestand hebt van 32 records en ik wil alleen record 1 t/m 5 uitprinten dan krijg ik toch 1 A4 met daarop 14 adresgegevens.
  Op zich geen probleem omdat ik weet dat alleen adres 1 t/m 5 van belang is, maar ik geef deze stickervellen weer aan iemand anders, dus dat betekent dat ik of a) de resteerende 9 stickers eerst zelf moet verwijderen of b) voordat ik ga printen die 9 'cellen' leeg moet maken zodat er maar 5 stickervellen worden geprint.

  Nu bebgrijp ik dus niet waarom Word toch telkens het A4 papier 'volmaakt' met records terwijl er minder records opgegevens worden om te printen.

  Mijn samenvoegdefinitie zit er vanaf het 2e record zo uit (het eerste samenvoegveld is identiek, alleen dan zonder <volgend record>.

  Enig idee wat ik moet toevoegen aan het Word document zodat deze niet meer records print of samenvoegd dan het opgegeven aantal?

  Met vriendelijke groeten,

  Arie Kant

  «Volgende record»De heer/mevrouw «VOORLETTERS» «voorvoegsel» «Achternaam»
  «Straat» «Huisnummer» «HUISNUMMER_TOEVOEGING»
  «POSTCODE» «WOONPLAATS»
 • Arie,

  ik heb even geen voorbeeld bij de hand, maar bij het samenvoegen met een Excel bestand kun je Query voorwaarden opgeven. Hier kun je bv opgeven aan welke voorwaarden je records moeten voldoen. Waarschijnlijk is het ook mogelijk op te geven dat je alleen records 1-5 wilt hebben.
  Wat ik zelf gedaan heb met mijn Excel adressen bestand, is het eerste werkblad gebruiken voor de records die naar Word geexporteerd moeten worden. Vanuit het werkblad met alle records kopieer ik dan met een macro de gewenste records. Dit is misschien omslachtig, maar het werkt.

  Fred

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.