Vraag & Antwoord

Anders (software)

Geluidstrack normalizen

Anoniem
CompyBoy
7 antwoorden
 • Excuses.. Deze had in ([b:a556bc16ee]Anders Software[/b:a556bc16ee]) moeten staan :oops:

  Hallo allemaal,

  Ik ben bezig om de bladmuziek van mijn muziekband te digitaliseren naar geluid. Dit is gewoon normaal gelukt, alleen zit ik met een bepaald muziek stuk dat uit meerdere delen bestaat. 9 om precies te zijn.

  Het is zo dat deze tracks allemaal een verschillend volume hebben, en nadat ik ze met elkaar verbonden had zitten die volume verschillen nog steeds in die ene lange track.

  Is er een tooltje om nu de gehele track op 1 standaard volume te laten afspelen?

  Ik heb namelijk wel van die 'Normalize wave' tooltjes gevonden, maar die zorgen er alleen voor om een groepje losse wave files aan te passen, zodat met iedere losse track een standaard hoogte behaald kan worden.

  In mijn geval gaat het dus om 1 overgebleven lange track (eerst 9 losse).

  Wie heeft een idee met welk programma dit gedaan kan worden?

  Alvast bedankt! :wink:
 • de meeste editors hebben wel zo'n tool aan boord
  probeer deze maar is
 • adobe audition, maar dat is een beetje dure oplossing.
 • Gaat niks worden vrees ik. De software kan nooit zelf bepalen waar de niveauverschillen veroorzaakt zijn door de losse tracks en waar ze gewoon bij de muziek horen en dus zo zouden moeten blijven. PC's denken niet na, helaas.

  Maarre….. de oorspronkelijke 9 tracks inmiddels weggegooid? Da's ook niet echt handig, orginele bestanden altijd zorgvuldig bewaren tot het resultaat echt "af" is. En dat geldt niet alleen voor muziek.

  Heeft het programma wat je gebruikt hebt om ze aan elkaar te plakken niet toevallig zelf nog ergens een kopie bewaard in de één of andere "temp" map? Voor de UNDO-functie of zo? Zou zo maar kunnen namelijk.

  Gr,
  Jim
 • En met audiograbber?, daar kun je het percentage van normalisatie instellen.
  www.audiograbber.nl
 • [quote:4617eb1300="Jim van Zweeden"]Gaat niks worden vrees ik. De software kan nooit zelf bepalen waar de niveauverschillen veroorzaakt zijn door de losse tracks en waar ze gewoon bij de muziek horen en dus zo zouden moeten blijven. PC's denken niet na, helaas.[/quote:4617eb1300]
  meestal zo met software :wink: daarom moet je ook ,zoals met elk software pakket instellingen gebruiken ( selectie maken, percentage normalisatie, compressor gebruiken enzz. werkt bij mij nog steeds goed
 • [b:e4d8805f11]Reactie op laatste bericht amira:[/b:e4d8805f11]

  Zal best, maar dit:

  [i:e4d8805f11]De software kan nooit zelf bepalen waar de niveauverschillen veroorzaakt zijn door de losse tracks en waar ze gewoon bij de muziek horen[/i:e4d8805f11]

  blijft naar mijn bescheiden mening toch echt wel recht overeind, hoe dan ook.

  Gr,
  Jim

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.