Vraag & Antwoord

Anders (software)

Zone Alarm en Symantec AntiVirus

Anoniem
praatpaal
4 antwoorden
 • Hallo,

  Ik gebruik zone alarm 3.7.211 (oude versie) en symantec antivirus corporate edition 10.0.0.359 (scan engine 103.0.2.7). soms als ik bezig ben word de comp erg traag. kijk ik bij processen en dan neemt vsmon.exe (is van zonealarm) heel ergh veel geheugen. heeft symantec hier wat mee te maken?
  soms heb ik ook bij het opstarten van pc dat doscan.exe (Symantec) draait en er voor zorgt dat de comp zo traag is als een slak. Zitten bijde programma's elkaardwars? ik heb wel eens zoiets gelezen in computertotaal maar weet nit meet of het nou om symantec antivirus ging of om norton antivirus en ook niet om welke versie van zonealarm. hoop dat iemand wat weet of een oplossing heeft.

  alvast bedankt
 • Norton heeft altijd oorlog met andere beveiligingsprogramma's van andere ( soms betere ) ontwikkelaars. Norton antivirus probeert ook namelijk om een beetje als firewall te spelen door scripts en hack aanvallen te voorkomen. Zonealarm ( goede keus trouwens ) komt dan in conflict met norton als het gaat over rechten om als firewall te spelen.
  Ik stel voor om je virusscanner te veranderen in een ander merk. Zonealarm niet deze is erg goed. Bovendien er zijn veel betere virusscanners op de markt dan norton. Ik noem bijv. nod 32 ( snel en extreem hardhandig in virussen en rotzooi buitenhouden )
 • vraag stellen in een een forum is een antwoord in een forum.
  bovendien: nooit je emailadres voluit, tenzij je veel spam op prijs stelt.

  je versie van zonealarm is wel erg oud, die zou ik sowieso vernieuwen.
  meld ook eens wat voor antivirusprogram en in welke versie je nu eigenlijk gebruikt.
 • Ik zou ook voor een andere virusscanner gaan en eventueel een andere firewall. Ik zelf gebruik NOD32 http://www.nod32.nl/home/home.htm in combinatie met de firewall van Kerio http://www.kerio.nl/. Erg goede combinatie vind ik.
  Een andere goede virusscanner is KAV van Kaspersky http://www.kaspersky.nl/index_nl.html en een andere goede firewall is die van Sygate http://smb.sygate.com/products/spf_pro.htm. Ik zou zeggen probeer ze eens en kies welke je het meest prettig vind.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.