Vraag & Antwoord

Anders (software)

Outlook, bijlageblokkade

Anoniem
None
5 antwoorden
 • Een vraag, als ik in outlook2003 mail met een bijlage ontvang met de extentie asp. of js en dergelijke wordt de bijlage geblokkeerd. Waar kan ik dat uitschakelen? ik heb ze namelijk nodig.
 • In OE gaat dat via "Opties" -> "Beveiliging" -> "Opslaan of openen van bijlagen die mogelijk een virus bevatten niet toestaan" uitvinken. Heb hier geen Outlook2003 maar t gaat wellicht op een soortgelijke manier…
 • Nope, lees net dat bijlagen openen in 2003 niet mogelijk is. Er zijn andere oplossingen voor maar dat ga ik niet doen.
  Heb nu dus gewoon outlook expresse als e-mailprogramma.
 • Tsja Wiep,

  MicroSoft vindt zijn eigen programma's of afgeleiden daarvan te gevaarlijk om te verzenden. Ze zouden andere PC's kunnen infecteren (met MicroSoftware). Dus hebben zij in hun wijsheid besloten om bepaalde bestanden te blokkeren. Deze bestanden worden WEL ingelezen (dus je hebt ze WEL, ze worden WEL bewaard), maar je kan er niet bij :x .
  Nu is MS zo vriendelijke geweest om hier een KB-artikel over te schrijven. Dit beschrijft wat je moet doen om de bestanden (extensies) beschikbaar te krijgen. De aanbevolen methode is de methode die door MS consequent wordt afgeraden. Waarvan acte.
  Zie de link: http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;en-us;829982, en je weet wat te doen.
  Helaas blijkt dus dat de gebruiker niet de mogelijkheid heeft via 'Opties' bepaalde bestandtypen beschikbaar te krijgen :evil:

  Groet, Maarten.
 • Attachment options werkt ook prima.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.