Vraag & Antwoord

Anders (software)

.CDA bestanden

Anoniem
Captain_Kansloos
6 antwoorden
 • Ik heb een PC probleempje, nl. hetvolgende: al mijn CD's starten op in cda bestand zowel op mijn desktop als op mijn laptop. Ik kan niet meer kopiëren en als ik kopieer naar de harde schijf heb ik alleen maar een snelkoppeling.
  Er staat dus helemaal niks op mijn harde schijf natuurlijk, eens ik de CD eruitgehaald heb.

  Wat moet ik doen zodanig dat mijn CD's terug een normaal bestand hebben?
 • We willen best helpen natuurlijk. Maar, sorry dat ik het zeg, het is een nogal "wazige" vraag.[quote:7f1b692b69][b:7f1b692b69]al mijn CD's starten op in cda bestand[/b:7f1b692b69][/quote:7f1b692b69]Wat bedoel je daar in vredesnaam mee?

  Geef eens een duidelijker omschrijving van het probleem, wat zou er op die cd's moeten staan, wat zijn de handelingen die je uitvoert en wat doet de pc dan precies. Mogelijk komt er dan een bruikbaar antwoord. :wink:

  Gr,
  Jim
 • [quote:ed78fd4217="-rocK!"]Ik heb een PC probleempje, nl. hetvolgende: al mijn CD's starten op in cda bestand zowel op mijn desktop als op mijn laptop.[/quote:ed78fd4217]Vreemde vraagstelling. Normale manier van opstarten is 'afspelen'. Dus ik zou zeggen: ik kan geen audio-CD's meer afspelen. Dat je niet meer kan kopiëren kan met dit probleem te maken hebben omdat kopieren meestal via de afspeler gaat(?).
 • Om een muziek CD naar een PC te kopieren heb je een CD ripper nodig. Bijvoorbeeld Audiograbber of Exactaudiocopy.
 • Windows Verkenner geeft van een standaard van een muziek CD alleen een soort snelkoppelingen weer; dat zijn die CDA bestanden. Daarmee kun je ze aanklikken en afspelen in een willekeurige audio player. Om tracks van een CD naar HD te kopiëren (rippen) heb je aparte software nodig, zoals bv CDex: http://cdexos.sourceforge.net/
 • Maar normaal als ik een cd open via verkenner ofzo, komen de bestanden voor in .wmv ofzo … Nu zijn alle bestanden, bij eender welke cd in .cda

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.