Vraag & Antwoord

Anders (software)

Opslaan als wordt bestand zonder extensie

8 antwoorden
  • Normaal gebruik ik Mozilla Firefox als browser. Via de mail krijg ik wel eens foto's opgestuurd, deze worden dan geopend in de Internet Explorer. Op zich geen probleem maar als ik die foto dan wil opslaan d.m.v. de rechtermuisknopfunctie Opslaan als (save as) krijg ik een probleem. Indien ik de huidige naam van de foto behoudt, wordt de foto goed opgeslagen (als jpg, zoals die is verstuurd). Indien ik de naam van de foto verander, de extensie laat ik op jpg staan, slaat hij de naam van de foto op maar niet de extensie (jpg dus). Het wordt dan een -bestand (file) zonder jpg. Indien ik het bestand probeer te openen, krijg je een lijst van programma's die op de pc staan, Windows weet immers niet met welk programma je het bestand wilt openen dus moet je het aangeven. Indien je dan de Explorer of Firefox aanklikt wordt de foto wel gewoon geopend. Probleem is dus dat het bestand geen goede extensie krijgt, het blijft extensieloos. Hoe los ik dit op?? Windows 2000, Engelstalig.
  • Probeer eens het volgende: Open een map en kies Extra > Mapopties > tabblad Weergave > haal het vinkje weg voor "Extensies voor bekende bestandstypen verbergen". Vertaling mag je zelf verzinnen :wink:
  • extentie achteraf zelf toevoegen?
  • hmm, ik ben er nog niet achter. De tip van JBS werkt niet. en een extensie er zelf later bij achter voegen, is erg veel werk als je veel en vaak foto's opslaat. dus....
  • [quote:4ed5385d74="apanatska"]en een extensie er zelf later bij achter voegen, is erg veel werk als je veel en vaak foto's opslaat. [/quote:4ed5385d74]Als dat het enigste bezwaar is gebruik je toch een (vb)[url=http://nederland.softpicks.net/software/CKRename_nl-20706.htm] renamer [/url] ?
  • Betreft het hier bestanden die als bijlage aan een bericht zijn toegevoegd of zijn het bestanden die je vanuit het voorbeeldvenster van Outlook op wilt slaan? Als het de bestanden vanuit het voorbeeldvenster betreft zou het ook kunnen dat je IE moet herstellen(wordt namelijk gebruikt voor het voorbeeldvenster) Start --> Uitvoeren --> Onderstaande code kopieren en plakken[code:1:c698113b93]sfc /scannow[/code:1:c698113b93]bevestigen met OK. Je moet wel je XP installatie CD bij de hand hebben. En probeer ook dit eens(niet geschoten is altijd mis :wink:) Ledig de map met Tijdelijke internetbestanden: Ga naar Configuratiescherm –-> Internetopties –-> tabblad "Algemeen" –-> klik bij Tijdelijke internetbestanden op "Bestanden Verwijderen". Groeten smeenk :wink:
  • Smeenk: Ik gebruik geen Outlook, het zijn bestanden die ik via de webmail open. Verder bedankt voor de tip, maar ik moet daarvoor de XP-cd bij de hand hebben. Op mijn pc staat echter Win2000 Eng. Dus heeft die tip dan wel zin??
  • Weet het niet zeker, maar volgens mij kan deze methode ook bij Windows2000 gebruikt worden, je hebt gewoon de installatie-CD van je Windows nodig. Ik zou het gewoon eens proberen :wink:

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.