Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (software)

Anti Virus software

Anoniem
Wim Sturkenboom
10 antwoorden
 • Langzamerhand zal ik toch eens afscheid moeten gaan nemen van Norton: zowel vanwege de prijs (jaar abo), als de impact op 't syseem, welke de laatste jaren behoorlijk zwaarder is geworden!

  De gebruikers: mijn echtgenote en ondergetekende, beide met eigen PC. Veel bijzonders t.a.v. e-mail / internet / msn vindt er niet plaats. Verdachte mail wordt sowieso verwijderd. Ondanks redelijk intensief gebruik hebben we geen van beide de laatste jaren een alarm gekregen van de scanner. Ik weet dat NOD32 een aardig alternatief is, maar ook daar hangt een aardig prijskaartje aan.
  Vandaar wat vragen:

  1) Ik kreeg van iemand een tip over het gratis progje AVG van Grisoft: http://www.grisoft.com
  Iemand ervaring hiermee?

  2) Als toch niet zo'n "supermailer" bent (zoals wij), biedt dan de scan van de provider(s) ook voldoende zekerheid? (Betreft accounts via Chello en HCCnet).
 • [quote:1980eabad3="lion"]1) Ik kreeg van iemand een tip over het gratis progje AVG van Grisoft: http://www.grisoft.com
  Iemand ervaring hiermee?[/quote:1980eabad3]Ja, ook met Avast (NL versie) heb ik goede ervaring wanneer het om een gratis scanner gaat.
 • Automatisch komt er dan een vervolg op vraag 1):
  Is er onder jullie (lezers) een uitgesproken voorkeur voor gratis AV software?
  En….: is er nog iemand die kan reageren op vraag 2)?
 • 1. AVG is m.i. een goede virusscanner. Heb vrienden en buren die het gebruiken en nooit problemen met de vier russen hebben gehad.

  2. Ondanks dat providers (gratis) een virusscanner hanteren zou ik zelf toch een scanner installeren en mij niet willen verlaten op derden. Ik ga in alle gevallen op "zekerheid". Geld trouwens ook voor spamfilter.

  Maar het blijft altijd een persoonlijke voorkeur. De meningen zijn vaak verdeeld.
 • Dank voor de info!
 • [quote:eeafd9bf6d="lion"]Automatisch komt er dan een vervolg op vraag 1):
  Is er onder jullie (lezers) een uitgesproken voorkeur voor gratis AV software?
  En….: is er nog iemand die kan reageren op vraag 2)?[/quote:eeafd9bf6d]Ik zou ook niet blind vertrouwen op de email scanner van mijn provider. Dat gezegd hebbende, ik gebruik op mijn eigen desktop systeem alweer bijna een maand of anderhalf a 2 geen AV scanner meer.

  Maar dat ik dat niet doe wil niet zeggen dat dat per definitie verstandig is. Ik zou je adviseren vooral te kijken naar Avast; dat draait op een laptop die ik heb al een jaar of anderhalf zonder problemen. Het grote voordeel boven de 2 andere, bekende gratis scanners (Antivir PE & AVG) is dat Avast bij een systeemstart meteen automatisch op zoek gaat naar updates. Wanneer je een "vaste internet verbinding" hebt is dat erg handig is mijn ervaring. De andere 2 ondersteunen ook wel "automatische" updates, maar dan alleen op gezette tijdstippen.
 • Een update controle tijdens systeemstart vind ik minder gewenst. Een geplande controle (via task scheduweler, zoals Norton) is ook niet verkeerd. Maar goed, da's bijzaak!
  Als 't zaakje goed werkt, correct z'n updates verzorgt en niet in de stress schiet na het "terugzetten van het systeem" naar een vorig herstelpunt, dan vind ik 't al prima….
 • Zelf gebruik ik inmiddels alweer een half jaar Antivir. Zeer tevreden over.
  Avast en AVG zijn goede keuzes, had echter zelf met AVG 6 nooit problemen maar met AVG 7 wel en Avast bleef zo nu en dan "hangen", daarom Antivir.

  Verder ben ik het met de anderen eens: Vertrouw nooit op alleen de Antivirus service van je provider!
 • Het alleen gebruiken van de scanner van de provider heeft een nadeel. Je kunt je systeem niet scannen op virussen die via verwisselbare media (usb-stick, cd-rom, floppy) binnen komen.

  Dus een AV programma is in mijn ogen noodzaak.
 • [quote:72ba1f182b="Wim Sturkenboom"]Het alleen gebruiken van de scanner van de provider heeft een nadeel. Je kunt je systeem niet scannen op virussen die via verwisselbare media (usb-stick, cd-rom, floppy) binnen komen.[/quote:72ba1f182b]Het ging ook over de e-mail scanner van de provider. Die heeft niets met USB stick o.i.d. te maken.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.