Vraag & Antwoord

Anders (software)

Mappen beveiligen

Anoniem
roeske
5 antwoorden
 • Ik zoek al lange tijd naar een geschikte software waarmee ik mappen kan beveiligen op mijn computer. De windows beveiliging, zal niet werken omdat ik maar 1 windows account op mijn computer heb.
  Af en toe komen vrienden en familie op mijn computer. Nu wil ik dat ze bepaalde mappen niet mogen zien. School, prive, werk enz. Ik ga niet een apart account maken voor gasten. Ik wil een mogelijkheid dat ik een map kan beveiligen met een wachtwoord.
  Nu zullen er mensen zijn die programma's als folderlock enz. zullen noemen. Dat zijn programma's waarmee je mappen in een in een beveiligd map kan zetten en deze zijn niet meer toegankelijk. Maar elke keer als ik dan een beveiligd map wil bekijken, moet ik dat programma opstarten en dan de map van de beveiliging halen. Dit gebeurt meestal op een omslachtige manier. Ik wil graag een programma, waarmee ik met een master password elke map kan beveiligen en als ik een beveiligd map op bestand wil openen, moet ik eerst het wachtwoord invoeren.
  Ik hoop echt dat mensen iets voor mij kunnen vinden.
 • Lock Folder XP (is wat anders dan Folderlock) is een programmaatje dat heel simpel en doeltreffend in het gebruik is. In één handeling beveiligt hij alle mappen die je wilt afschermen of geeft ze juist vrij. Het beschikt over een mogelijkheid om steeds bij het opstarten van de computer de door jou gewenste mappen automatisch af te schermen. Handig in geval van een crash of wanneer je simpelweg een keer vergeet voor het afsluiten de zaak weer te beveiligen.

  Kijk hier: http://www.everstrike.com/lock_folder.htm

  Met vriendelijke groet,

  Ben.
 • Lockfolder, is niet het programma wat ik zoek. Want hierbij is het de bedoeling dat ik telkens als ik het beveiligde map wil openen, weer het programma moet openen om de map te unlocken. Ik wil gewoon dat ik de map kan unlocken simpel door een wachtwoord in te voeren.
 • Folderguard is een mooi programma daarvoor, echter niet gratis.
  Om mappen te locken/unlocken biedt het een mogelijk via het contextmenu in verkenner:

  [img:d03c0c243a]http://www.winability.com/folderguard/img-howto/fg-add-unlock-opts.gif[/img:d03c0c243a]
 • Ga met meerdere accounts werken! Met verschillende rechten en ook rechten op mappen en bestanden.

  groetjes Edmond

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.