Vraag & Antwoord

Anders (software)

Server image op DVD

3 antwoorden
  • Ik heb thuis een server. Deze is net voorzien van een schone installatie. Nu heb ik al een image gemaakt en die op een andere harde schijf gezet. Dus als mijn windows partitie crasht of er gebeurt iets wat niet goed is, wil ik die image kunnen laden. Ik weet dat je je windows partitie kan herstellen met een image. Maar dan moet je wel een werkende installatie hebben. Stel dat mij computer is gecrashed, en hij start niet meer op. Dan wil ik net als een windows cd, een boot-cd dus, mijn cd erin doen en dat het precies als tevoren wordt geinstalleerd, met alles er op en eraan. Nu weet ik dat dit kan met Norton ghost, maar dat werkt niet op windows server 2003. Ik heb wel acronis true image enterprise. Maar deze kan geen hele boot-image op bijvoorbeeld een dvd branden. Je kunt alleen een boot-cd maken, die controleert op virussen. Meer niet. De image is iets van 4 gb, dus het kan wel op een dvd. Ik weet zeker dat hier mogelijkheden voor zijn. Maar het moet wel werken op windows server 2003.
  • Ghost kan toch geheel buiten windows om werken? Win2k3 werkt voorzover ik weet met NTFS, dus dat zou ghost ook moeten kunnen lezen. Bootable dvd moet ook kunnen, via Nero, met een (bootable) floppy of idem image. Met 4 GB zit je wel aan een UDF formaat vast, maar dat vertelt Nero je ook wel.
  • [quote:f1b1033eb4="gerben"]Ghost kan toch geheel buiten windows om werken? Win2k3 werkt voorzover ik weet met NTFS, dus dat zou ghost ook moeten kunnen lezen. Bootable dvd moet ook kunnen, via Nero, met een (bootable) floppy of idem image. Met 4 GB zit je wel aan een UDF formaat vast, maar dat vertelt Nero je ook wel.[/quote:f1b1033eb4] Ghost kan misschien wel werken met win2k3, maar bij de installatie geeft ie al aan dat ghost niet geinstalleerd kan worden op win2k3. Symantec heeft nog wel een ander pakket, lifestate recovery 3.0. Maar dan betaal je een belachelijk prijs, als je kijkt naar nero. Zijn er nog andere formaten dan udf en wat als mijn backup 10 gb zou zijn, zou het dan op 3 dvd's gebrand moeten worden?

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.