Vraag & Antwoord

Anders (software)

MS Exel: in som zelfde getal gebruiken met $???

5 antwoorden
  • Heb een keer geleerd iets met $ te doen in eem som (SOM=...) maar krijg het niet voor elkaar nu. Het is de bedoeling dat op een bepaalde rij steeds naar 1 cel wordt verwezen ipv dat bij het plaatsen van de som in een andere cel de "broncel" ook ergens anders wordt gezocht.
  • Ja in je formule dus de verwijzing naar die ene cel, bijv. A1, locken met $, dus $A$1 ... daarna valt de formule gewoon te kopiëren en blijft de celverwijzing op $A$1 staan.
  • Daar heeft Excel een snel-key voor "F4" en alles word geblokkeerd, dus wat de vorige poster zij :wink:
  • [quote:059d4e5f14="Obi-wan-kenobi"]Ja in je formule dus de verwijzing naar die ene cel, bijv. A1, locken met $, dus $A$1 ... daarna valt de formule gewoon te kopiëren en blijft de celverwijzing op $A$1 staan.[/quote:059d4e5f14]ok bedankt ik probeerder $a1$ maar dat werkte dus niet, zal het ff met $A$1 proberen.
  • door de $ teken voor de rij of kolom alleen te plaatsen wordt alleen de andere helft megenomen dus $a1 gaat de 1 wel verschuiven maar de a niet bij a$1 gaat wel de a verplaatsen maar het getal niet bij $a$1 blijft zowel de kolom als de rij staan

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.