Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (software)

[MS Office 2003] Cellen van Excel koppelen aan tabel in Word

Paulus
11 antwoorden
 • Mijn baas heeft mij de opdracht gegeven om een prijslijst in Word op te maken. De prijzen staan in een Excel bestand, waar ze volgens een bepaalde formule berekend worden.

  Ik heb reeds een mooi Word document met de verschillende tabellen om de prijzen in te vullen. Hoe kan ik nu een cel van de Word-tabel koppelen aan een cel in het Excel bestand, zodat de inhoud steeds hetzelfde is.

  Verder mag de layout en de opmaak in het Word-bestand liefst niet wijzigen.
 • Zoek eens in de helptekst van MS-word met als zoekargument koppelingen en je komt dan een heel eind denk ik.
 • ik ben hier ook in geinteresseerd, ik weet echter ook niet de oplossing en met help weet ik ook niet waar te beginnen omdat ik een UK versie heb (office 2003)
 • Je kan een database-veld gebruiken die je als bron een excel-bestand geeft en dan met een sql-query de juiste cel(len) ophalen. Je moet het excel-bestand dan wel als databestand hebben opgemaakt, dus de eerste regel moet veldnamen bevatten en je moet een unieke kolom hebben op basis waarvan je de selectie kan maken.

  Je hebt bijv. een excel-bestand:
  Veld1 - Veld2 - Veld3
  1148 - Paul - 2268
  6745 - Vipken - 121
  33494 - kid jansen - 898

  Je kan dan in een Word-document een veld plaatsen:
  { DATABASE \d "F:\\pad\\Book1.xls" \s "SELECT Veld2, Veld3 FROM Sheet1 WHERE Veld1 = 1148" \* MERGEFORMAT }

  Als je veel gegevens uit Excel nodig hebt, kun je overwegen om een afdruksamenvoegen-toepassing op te zetten. Het kan dan ook nodig zijn dat je het excel-bronbestand anders indeelt, nl. dat je een aparte sheet maakt waarop je alle gegevens zet, waarnaar je vanuit Word en vanuit Excel (het oorspronkelijke blad waarop je rekent) linkt.
 • Dit is toch nog een beetje een abracadabra zoals je het nu zegt. Wat betekent elk onderdeel van die opdracht precies, ik snap het van die velden en getallen wel, maar niet wat de hele regel doet.
  En waar moet je die regel dan plaatsen, en hoe, gewoon zoals je het nu opschrijft?
 • Een database-veld kun je invoegen via Invoegen - Veld - Afdruk Samenvoegen - Database. De gebruikte switches \d (pad naar database) en \s (sql-instructie) staan uitgelegd in de help van Word: zoeken op "database veld".

  Ik zou zelf de prijslijst in Excel opmaken, want daarin kun je eenvoudiger naar cellen verwijzen, maar daarmee krijg je geen Word-document, wat de baas wil.
 • DATABASE \d "D:\\Book1.xls" \s "SELECT B, C FROM Sheet1 WHERE A = 2" \* MERGEFORMAT

  ik voer de bovenstaande formule in, en heb D:\Book1.xls aangemaakt, hierin staan de kolommen A-D en dan in de rijen 2-11 staat 1-10 in die vier kolommen.

  Maar als ik dan in Word die formule laat uitvoeren door Word krijg ik de volgende pop-ups:

  afbeeldingen van foutmeldingen

  \\EDIT: afbeeldingen verwijderd
 • Je kan in de select-query niet verwijzen naar kolommen. Je moet verwijzen naar veldnamen die je in de eerste rij van de sheet moet plaatsen. Die rij kun je desgewenst verbergen in Excel. Je kan de velden zo je wilt gewoon A, B, C, D etc. noemen, maar een wat onderscheidender naam maakt het werken met een gegevensbestand wat overzichtelijker.
 • Je zou ook dit kunnen proberen:

  Maak een nieuw werkblad in het betreffende Excel-bestand; maak deze op en kies vervolgens in Word voor:

  [b:d5b5519410]Invoegen[/b:d5b5519410] > [b:d5b5519410]Object[/b:d5b5519410] > [b:d5b5519410]2e tabblad[/b:d5b5519410] > en selecteer jouw bestand.

  Als het goed is neemt Word nu alle berekeningen over.
  Om wijzigingen aan te brengen kan je in Word dubbelklikken op de tabel.

  Succes!
 • Bedankt Ederveen, dit zocht ik eignelijk, die optie van Paulus werkt ongetwijfeld ook prima, maar dan moet ik eerst SQL nog wat meer onder de knie krijgen, en dit is een stuk makkelijker. Verder was het ook niet de bedoeling om met een query alleen bepaalde delen in het word document te krijgen, maar gewoon de hele tabel zover deze is ingevuld.
 • Nog een mogelijkheid:
  selecteer en kopieer de cellen die je nodig hebt in excel, ga vervolgens naar je word document en klik op bewerken > plakken speciaal
  selecteer vervolgens "koppeling plakken (linker kant)" en selecteer vervolgens de manier hoe je de gegevens wil weergeven.

  Zorg met opslaan ervoor dat je de bestanden gekoppeld houdt en schrijf ze voor het gemak in de zelfde map weg.

  Het leuke is, wanneer je bijvoorbeeld nieuwe prijzen moet doorvoeren dan kan je die automatisch in het word document laten bijwerken.

  Succes

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.