Vraag & Antwoord

Anders (software)

[OE6] hoe kan je mappen comprimeren uitschakelen?

Anoniem
kid jansen
13 antwoorden
 • M'n vader heeft problemen met Outlook Express, hij wil z'n mappen per se niet comprimeren (hierover aub geen discussie), maar nou gaat dat Outlook Express iedere keer als je het afsluit die email comprimeren. Dus nou moet je iedere keer als jet afsluit heel erg snel en alert zijn en het meteen met taakbeheer killen.

  Mijn vraag daarom, kan je die hele mappen-comprimeer-zooi gewoon helemaal uitzetten, ik heb in Outlook Express opties helemaal uitgekamd, en het enige dat ik kon vinden was het pad waar hij die gecomprimeerde zooi naar toe schrijft wijzigen.

  Hoe kan die zooi helemaal uit (dat het ook nooit meer gevraagd wordt), misschien iets met het register?
 • helemaal niemand die het weet?
 • Als het goed is, kun je in de opties compressie uitschakelen. In de Engelstalige versie vind je dit op het tabblad Maintenance. Ik neem aan dat het in het Nederlands Onderhoud zal heten.

  Niet om een discussie te beginnen ;), maar waarom wil je vader niet comprimeren? Volgens mij heeft het (in theorie) alleen maar voordelen.
 • wat oe doet is eigenlijk niet het volle emailtje uit de fiel halen maar een byte erom heen zetten die die email overslaat. na een poosje heb je vele berichten weggehaalt die alleen maar disk ruimte innemen. om deze nu echt te verwijderen heeft oe een comprimeer (zeg maar opruim) mogelijkheid in gebouwd
  hierdoor heb je weer schone en kleine files met je berichten
  ik zou het dus maar gewoon laten doen als oe erom vraagt

  ik weet niet of het op dit forum of een ander was dat er enkele personen moeilijkheden had door dat ze het niet lieten doen en oe volledig vast liep
 • [quote:9e38438056="meneer_ed"]Als het goed is, kun je in de opties compressie uitschakelen. In de Engelstalige versie vind je dit op het tabblad Maintenance. Ik neem aan dat het in het Nederlands Onderhoud zal heten.

  Niet om een discussie te beginnen ;), maar waarom wil je vader niet comprimeren? Volgens mij heeft het (in theorie) alleen maar voordelen.[/quote:9e38438056]

  Nou het is dan dus niet goed, of ik ben achterlijk, kijk zelf maar:

  [img:9e38438056]http://img116.imageshack.us/img116/8281/jghvm1qz.jpg[/img:9e38438056]

  M'n vader wil niet comprimeren omdat hij z'n mail dan niet meer terug kan vinden, hij heeft geen idee wat er met comprimeren allemaal gebeurd en voor hem staat het zo'n beetje gelijk aan berichten verwijderen.
  Het intereseert mij verder allemaal niet, want ik gebruik Gmail en doe daar alles gewoon mee, wat hij doet moet hij zelf weten.
 • Sorry dat ik dit topic omhoog schop maar de search leverde dit op en ik wil precies hetzelfde bereiken.

  Ik vind het trouwens op vallen dat als ik Google er allemaal reacties komen van mensen die zeggen dat je het dan in Onderhoudstabblad kunt uitschakelen. En altijd is de reactie van degene met het probleem dat die optie er niet bij staat. Wat is het verschil tussen beide OE's? Heb dit zowel voorbij zien komen bij de Engelse als NL WinXP. :-?

  Ik wil dus het comprimeren uitschakelen, om 2 redenen.

  Ten 1e is het een keer fout gegaan. Veel belangrijke data van mijn moeder is verloren gegaan omdat Outlook met het comprimeren begon toen m'n ma net de PC aan het afsluiten was. Blijkbaar kon hij daar niet tegen en alle e-mails waren leeg en niet meer terug te halen. Dit wil ik voorkomen, die 80GB aan schijfruimte komt toch nooit vol.

  Ten 2e…OE vraagt elke, wanneer deze afgesloten wordt, of de e-mails gecomprimeerd moeten worden. Of het antwoord nu Ja of Nee is, het blijft komen. Zelfs die handige checkbox waarmee je kunt instellen of deze vraag terug moet komen of niet doet niks (typisch…).
 • [quote:3459473626="Boerke87"]Sorry dat ik dit topic omhoog schop maar de search leverde dit op en ik wil precies hetzelfde bereiken.

  Ik vind het trouwens op vallen dat als ik Google er allemaal reacties komen van mensen die zeggen dat je het dan in Onderhoudstabblad kunt uitschakelen. En altijd is de reactie van degene met het probleem dat die optie er niet bij staat. Wat is het verschil tussen beide OE's? Heb dit zowel voorbij zien komen bij de Engelse als NL WinXP. :-?

  Ik wil dus het comprimeren uitschakelen, om 2 redenen.

  Ten 1e is het een keer fout gegaan. Veel belangrijke data van mijn moeder is verloren gegaan omdat Outlook met het comprimeren begon toen m'n ma net de PC aan het afsluiten was. Blijkbaar kon hij daar niet tegen en alle e-mails waren leeg en niet meer terug te halen. Dit wil ik voorkomen, die 80GB aan schijfruimte komt toch nooit vol.

  Ten 2e…OE vraagt elke, wanneer deze afgesloten wordt, of de e-mails gecomprimeerd moeten worden. Of het antwoord nu Ja of Nee is, het blijft komen. Zelfs die handige checkbox waarmee je kunt instellen of deze vraag terug moet komen of niet doet niks (typisch…).[/quote:3459473626]

  Gelukkig zijn er nog mensen die mij wel begrijpen, dat eerste punt wat je aandraagt is volgens mij ook een keer bij m'n vader gebeurd, of in ieder geval leverde het hetzelfde resultaat op. Dat tweede punt is hem ook overkomen, hij klikte steeds op nee, met de checkbox aangevinkt en toch kwam die vraag steeds terug. Per ongeluk klikte hij een keer op Ja, terwijl die checkbox was aangevinkt, en nou kan je dat dus niet meer uitschakelen (lekker handig). Nu moet je iedere keer als je OE6 afsluit super alert zijn en zo snel mogelijk dat comprimeerproces killen met taakbeheer, wat zeer irritant is, vooral als je het per ongeluk een keer vergeet.

  Zowel voor mij als voor jou zou het handig zijn als er alsnog iemand een oplossing zou geven, nu maar hopen dat die ook daadwerkelijk komt.

  Dat je hem kicked vind ik overigens niet erg, aangezien ik eigenlijk ook nog steeds op een oplossing wacht, maar niet de hele tijd m'n eigen topics omhoog wil schoppen.
 • Ga naar Deze Computer / selecteer je station (C) / rechtsklik Eigenschappen en schakel Comprimeren uit. Ik denk dat je er dan vanaf bent.

  Met alle respect:
  Mijn eerste ervaring op dat vlak was een gladde verkoper die aan een 80+ (spreekt geen Engels) een PC verkocht met Engelstalige software.
  Het resultaat kun je je ongeveer indenken.

  Ouderen zijn a) zeer eigenwijs en b) ongeduldig als een apllicatie enkele seconden nodig heeft om zijn taak af te maken.
  Resultaat: men gaat in het wilde weg klikken op alles wat men ziet. Gevolg is dat de buffer zoveel opdrachten krijgt (waaronder tegenstrijdige) dat ie zegt: zoek het zelf maar uit. Zou jij ook moeten doen. Heb ik ook gedaan. Werkte HEEL verhelderend.
 • Het laatste antwoord is foutief. Dit is het comprimeren van de c:schijf om ruimte te besparen in of uit te schakelen en staat los van het comprimeren van Outlook Expres.
 • Was even te snel. Je hebt gelijk.
  Ga naar programmakoppeling Outlook Express / rechtsklik eigenschappen / Algemeen / Geavanceerd en schakel comprimeren uit.
 • Ok maar die staat bij mij ook niet aangevinkt en toch krijg ik die vraag om te comprimeren ook regelmatig. Dus bug van MS?
 • Ik kan het niet beoordelen. Gebruik zelf Outlook 2003 en geen Express. Met Outlook heb ik nog nimmer problemen gahad inz. comprimeren.
 • Het antwoord van Sjouwer is het juiste. In OE betekent comprimeren alleen maar dat je de [b:ec58239eba]verwijderde[/b:ec58239eba] items echt verwijdert, anders blijven ze staan tot sint-juttemis. Lees maar eens een niet gecomprimeerd dbx-bestand met b.v. Wordpad. Je komt dan allerlei oude berichten tegen waarvan je denkt dat ze al lang verwijderd zijn, want in OE zie je ze niet meer.
  Gevolg is dat de dbx-bestanden zo groot kunnen worden dat het geheugen dit niet of niet goed meer aankan en de boel juist vastloopt, of dat OE uiterst traag gaat lopen.
  De weerstand tegen comprimeren is dus geheel ten onrechte, en zou een gevolg kunnen zijn van een niet helemaal juist interpreteren ervan.

  Dat het systeem steeds om toestemming vraagt, kan komen doordat er misschien nooit handmatig gecomprimeerd is, waardoor de bestanden inderdaad extreem groot kunnen zijn.

  Een vinkje waarmee je dit uit kan schakelen kan ik ook niet vinden. Althans niet in mijn versie (bij Windows ME). Lijkt me ook niet zinvol.

  Ik zou willen adviseren om in OE regelmatig alle mappen handmatig te comprimeren, en niet te wachten tot het systeem vindt dat het een keertje nodig wordt. Ik gebruik Outlook Express nu al 8 jaar, en ik heb met deze handelswijze nog nooit één enkel probleem gehad.

  Om nu van het gezeur af te zijn:
  Maak in Outlook Express een tijdelijke map, en sleep alle mailtjes uit Postvak In hiernaar toe.
  Sluit OE, delete vervolgens het bestand Postvak IN.dbx, en start daarna de computer opnieuw op. Er zal automatisch een nieuw (schoon) dbx-bestand worden aangemaakt, waarna je al die mailtjes weer terug kan slepen in Postvak In. Volgens mij ben je daarmee uit de brand.

  Succes,
  Jan de Boer

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.