Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (software)

Branden met Nero 6 geeft foutmelding op DVD +r

Anoniem
None
11 antwoorden
 • Indien ik een film naar de DVD RW schrijf gaat het goed, maar als ik een DVD+R gebruik krijg ik een foutmelding. Ik maak gebruik van Ricoh DVD+RW MP5240 waarvan ik (nu) de laatste firmware heb. Heb geprobeerd met verschillende merken DVD's. Van Nero heb ik inmiddels ook de laatste versie geïnstalleerd. Voordat ik de laatste drivers/firmware geplaatst (Nero 6.6.0.5 en Express 3.0.1.18) had kreeg ik een foutmelding dat het mislukt was en in de log stond iets over Warning DVDENGINE VOBS VERIFY ERROR 0002 Presentation time of a VOBU is 108000 (1.200 s) but must be at most 90000 (1.000)
  Met de laatste firmware/software krijg ik de fout read error from sector 15584 to 15615. Helaas heb ik de log daarvan niet opgeslagen. Ik werk met P4 1.700 XP sp 1 DMA staat aan(was ook een mogelijk probleem) Ik had gekozen voor op dezelfde dvd-speler lezen en schrijven.
  Het is heel wat informatie maar ik hoop dat iemand mij op weg kan helpen.
 • Lijkt mij geschikte informatie voor 'support' van Ahead software.
 • Het probleem is dat het programma niet van mij is als je begrijpt wat ik bedoel. :lol:
  Komt nog bij dat ik gisteren voordat ik de dvd weg heb gegooi deze toch maar even in de speler gedrukt heb en wat blijkt ….hij doet het!
  Nu is het wel dat het beeld af en toe hapert (in het begin) en ik heb de dvd nog niet in zijn geheel gezien dus dat kan nog verrassingen opleveren. Maar toch… gek dat je foutmeldingen krijgt en toch opstart.
  Met die foutmelding error 0002 kreeg ik helemaal niets op de speler te zien, dus er zit wel voorruitgang in. :-?
 • krijg je ook brandfouten als je zo weinig mogelijk mee laat draaien cq zoveel mogelijk uitzet??
 • Het gekke is dat het branden naar een RW-dvd geen problemen oplevert, dus lijkt me het uitzetten van b.v. de virusscanner in deze niet relevant.
 • Ik heb het zelfde probleem. Ik gebruik Nero 6 Ultra edition. Het branden van een DVD RW geen enkel probleem, de brander ondersteunt DVD+r, maar komt niet verder als 2%?? Betekent dit dat het probleem door Nero veroorzaakt wordt? Zijn er goede alternatieve brandprogramma's?
 • staat instellingen booktype op auto.
 • ik vind in reloaded geen vermelding ´booktype´.
  waar moet ik zoeken, plextor?
 • [quote:3dfed4ed6b="derkdejong"]ik vind in reloaded geen vermelding ´booktype´.
  waar moet ik zoeken, plextor?[/quote:3dfed4ed6b] nero burning rom.
  recorder>recorder kiezen >opties>automatisch .
 • Wat houdt dat in Booktype?
 • [quote:d6c4a59c74="thedoc"]Wat houdt dat in Booktype?[/quote:d6c4a59c74]

  Is een aanduiding voor het type dvd dat gebruikt wordt, denk ik. Je kunt een dvd+r branden als een dvd+r, dan is er een kans dat een dvd speler het niet kan afspelen, of als een dvd-rom, dan is de kans hierop nihil.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.