Vraag & Antwoord

Anders (software)

VMWare 4.5.2 Workstation Windows ME installeren

6 antwoorden
  • Hoi, Weet iemand hoe je dit kunt doen? Kan dit zonder floppy disk?
  • Dat zou moeten lukken zonder floppy. Je kunt VMWare laten opstarten van een ISO bestand. Download [url=http://members.chello.nl/j.swinkels4/boot.img]dit[/url] bestand en laat VMWare daar van opstarten. Navigeer vervolgens naar de installatie CD van Windows ME en start de setup. //Edit: Dit zou je ook kunnen helpen: http://www.geocities.com/mark_ashworth1/me_boot/winmeboot.html
  • [quote:f2fa0edcbe="JBS"]Dat zou moeten lukken zonder floppy. Je kunt VMWare laten opstarten van een ISO bestand. Download [url=http://members.chello.nl/j.swinkels4/boot.img]dit[/url] bestand en laat VMWare daar van opstarten. Navigeer vervolgens naar de installatie CD van Windows ME en start de setup. //Edit: Dit zou je ook kunnen helpen: http://www.geocities.com/mark_ashworth1/me_boot/winmeboot.html[/quote:f2fa0edcbe] Ik wil opstarten van de cd, dit kan want de cd is opstartbaar, echter er wordt op een gegeven moment gevaagd om de Windows ME floppy. Dit begrijp ik niet.
  • [quote:f2d1f04cce="Jaap H"]Ik wil opstarten van de cd, dit kan want de cd is opstartbaar, echter er wordt op een gegeven moment gevaagd om de Windows ME floppy. Dit begrijp ik niet.[/quote:f2d1f04cce] En in welk deel van de installatie is Windows ME dan? 1. Prepairing to run Windows Setup 2. Collecting information about your computer 3. Copying Windows files to your computer 4. Restarting your computer 5. Setting up hardware and finalizing settings Ik heb dit ook getest. Maar dan in WMWare 5.5 RC1. En Windows Millenium US Retail versie. Bij mij werd er niet om een Windows ME floppy gevraagd. En verder zou de Windows Millenium installatie in WMWare net zo moeten lopen, als je deze gewoon zou installeren op de harde schijf.
  • [quote:11318a6751="jolo"][quote:11318a6751="Jaap H"]Ik wil opstarten van de cd, dit kan want de cd is opstartbaar, echter er wordt op een gegeven moment gevaagd om de Windows ME floppy. Dit begrijp ik niet.[/quote:11318a6751] En in welk deel van de installatie is Windows ME dan? 1. Prepairing to run Windows Setup 2. Collecting information about your computer 3. Copying Windows files to your computer 4. Restarting your computer 5. Setting up hardware and finalizing settings Ik heb dit ook getest. Maar dan in WMWare 5.5 RC1. En Windows Millenium US Retail versie. Bij mij werd er niet om een Windows ME floppy gevraagd. En verder zou de Windows Millenium installatie in WMWare net zo moeten lopen, als je deze gewoon zou installeren op de harde schijf.[/quote:11318a6751] Bedankt voor je reactie. Nee. al voor de genoemde 5 punten vraagt het systeem om de floppy. Ik kies namelijk voor setup starten van de cd, na de optie om van cd of harde schijf op te starten. Dan kies ik om de vaste schijf gereed te maken, door de optie niet-toegewezen schijfruimte te bevestigen. Hierna de optie om te kiezen voor ondersteuning van grote schijven, die ik bevestig. Dan komt de melding dat de computer opnieuw opgestart wordt, met de toevoeging: 'Controleer of de Windows ME opstartdiskette zich in station A bevindt'................. ? Ontstaat dit misschien doordat ik nog geen C: heb, nog niets heb gepartitioneerd? Kan ik, hiervan uitgaande, toch alles realiseren m.b.v. slechts de Windows ME cd?
  • [quote:5c382907d8="Jaap H"] Hierna de optie om te kiezen voor ondersteuning van grote schijven, die ik bevestig. Dan komt de melding dat de computer opnieuw opgestart wordt, met de toevoeging: 'Controleer of de Windows ME opstartdiskette zich in station A bevindt'?[/quote:5c382907d8] Nadat je de ondersteuning voor grote schijven hebt bevestigd, zou de melding dat de computer opnieuw opgestart wordt, nog niet moeten verschijnen. Die komt pas nadat je een Primaire C: partitie hebt gemaakt. Check de fdisk stappen met [url=http://www.duxcw.com/digest/Howto/software/windows/upgrade/fdisk.htm]deze site,[/url] [quote:5c382907d8="Jaap H"] Ontstaat dit misschien doordat ik nog geen C: heb, nog niets heb gepartitioneerd? Kan ik, hiervan uitgaande, toch alles realiseren m.b.v. slechts de Windows ME cd?[/quote:5c382907d8] Als je nog geen C: hebt, start je toch weer op vanaf die bootable Windows Millenium cd. En slechts een Windows Millenium cd is voldoende. In die test die ik deed met die Windows Millenium US Retail versie cd in VMWare 5.5 RC1, heb ik geen floppy hoeven gebruiken.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.