Vraag & Antwoord

Anders (software)

Herstelconsole XP opstarten vanaf bootdiskette

5 antwoorden
  • Ik heb de herstelconsole geïnstalleerd op XP-Pro en die werkt prima,als ik die kies in de bootloader. Maar als ik dit vanaf de diskette wil doen,die je hier kunt ophalen, Scroll naar "Windows XP Pro boot disk (XP) Boot disk for Windows XP Pro (ntldr, ntdetect.com, boot.ini) 276 KB [url]http://www.svrops.com/svrops/dwnlddisk.htm[/url] dan krijg ik de melding; "Windows could not start because the following file is missing or corrupt: <Windows root>\system32\hal.dll. Please re-install a copy of the above file. De boot.ini op de diskette. [boot loader] timeout=10 default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS [operating systems] multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /fastdetect C:\CMDCONS\BOOTSECT.DAT="Microsoft Windows Recovery Console" /cmdcons 1.Iemand enig idee,waarom ik de herselconsole niet kan starten vanaf deze diskette? 2.Ik heb,ntldr, ntdetect.com,boot.ini op een bootable CDRom gezet en start daarvan op (krijg dus de boot.ini te zien). Is het nu mogelijk om middels de boot.ini,terug te koppelen naar bestanden op de CDRom?B.v naar de daarop gezette herstelconsole? Alvast dank.
  • beetje laat antwoord, maar hij geeft al aan dat hij de hall.dll mist of dat ie beschadigt is, dus moet je die opnieuw downloaden en installeren kijk hier: http://www.dll-files.com/dllindex/dll-files.shtml?hal download de hall.dll en copyeer hem naar je system32 map, als hij vraagd om het bestand te overschrijven klik ja, start je pc opnieuw op en probeer het daarna eens opnieuw.
  • Dank voor de reactie vedion,maar zoals je uit de eerste zin in m'n post kunt opmaken, [quote:75d7d16d70]Ik heb de herstelconsole geïnstalleerd op XP-Pro en die werkt prima,als ik die kies in de bootloader. [/quote:75d7d16d70] werkt zowel XP als de herstelconsole uitstekend,het punt is alleen,dat de herstelconsole zich niet laat opstarten van de genoemde diskette.
  • heb je in je bios ook staan: [1] boot from disk [2] boot from cdrom [3] boot from hdd in die volgorde: probeer het nog eens. sukses.
  • De diskette is in orde en start ook op,ik kan dus wel XP vanaf de diskette opstarten. Alleen de verwijzing; "C:\CMDCONS\BOOTSECT.DAT="Microsoft Windows Recovery Console" /cmdcons" werkt niet vanaf de diskette. Dezelfde verwijzing staat ook in de bootloader en die doet het wel.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.