Vraag & Antwoord

Anders (software)

Outlook Express en zwevende profielen

Anoniem
Error404
5 antwoorden
 • In onze server 2003 omgeving maken wij gebruik van Outlook Express voor het e-mail verkeer. Standaard plaats dit programma haar e-maail archief in c:\documents & settings\username\local settings\application data….. Om er nu voor de zorgen dat de berichten in het zwevende profiel worden opgenomen het ik de deze bestandslocatie gewijzigd naar c:\documents & settings\username\application data….. Hierdoor krijgt de user telkens weer zijn eigen e-mail berichten ook als hij op een andere pc inlogt (en wordt ook een backup ervan mogelijk gemaakt). Helaas heb ik al een aantal malen moeten constateren dat pas ontvangen e-mail bij inloggen op een andere pc verdwenen blijkt te zijn. (De mogelijkheid dat de gebruiker op 2 machines tegelijkertijd was ingelogd, is al onderzocht en als niet waar geclassificeerd) Iemand die de oorzaak hiervan weet, en hoe dit op te lossen???

  Alvast bedankt
 • Zal wel een synchronisatie probleem zijn. Dit kan bijvoorbeeld onstaan als je de pc niet netjes afsluit oid. Er kunnen uieraard nog veel meer problemen zijn. Waarom zou je de mail niet direct opslaan op de server? Dus het pad veranderen in \\servernaam\mailshare\user\ o.i.d kan het niet mis gaan met synchroniseren en kan je gewoon backuppen.
 • Helaas is het niet mogelijk om in outlook express een mapping als archieflocatie op te geven (<OK> is dan "grayed out ").

  Volgens de desbetreffende gebruikers zijn de werkstations goed afgesloten alvorens ze naar een andere plek gaan.
 • Hmzz, dat zie ik nu ook.
  Op deze website staat hoe je het via het register kan aanpassen:
  http://www.infopackets.com/channels/en/windows/gazette/2005/20050712_use_outlook_express_store_folder_on_network_mapped_or_removable_storage_device.htm

  Dit heb ik even getest en dat werkt goed.
  suc6
 • Bedankt, prima oplossing en dat terwijl ik binnen de registry al de wijzigingen had doorgevoerd waardoor de archiefmap niet meer in de local settingsmap geplaatst werden maar direct in de "roaming" application data map. Had ik toch ook wel even verder kunnen nadenken….

  Bedankt, werkt perfect.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.