Vraag & Antwoord

Anders (software)

Verkenner vernieuwt niet

Anoniem
apanatska
6 antwoorden
 • Via de verkenner kopieer ik vaak foto's vanaf een sd-kaart naar de pc. De sd-kaart stop ik daarvoor in een card-reader.

  Foto's die ik naar de pc heb gekopieerd, verwijder ik vaak van het kaartje. Als ik het kaartje met nieuwe foto's opnieuw in de reader stop en ik open de SD-kaart in de verkenner dan ziet hij de inmiddels verwijderde foto's, de instellingen staan dan op View Thumbnails. Indien ik de foto open, is het wel de foto die het hoort te zijn. De verkenner leest dus uit het geheugen ipv van het kaartje.

  Maar als ik dus View Thumbnails heb aanstaan, leest hij oude foto's die er niet meer opstaan??
  Vernieuwen helpt niet, wat wel??? :roll:

  Win2000 sp 3
 • Ga in verkenner naar: extra/mapopties/weergave en zet een vinkje bij "miniatuurweergaven niet in cache plaatsen"

  De thumbs worden normaal gecached in het "thumbs" bestand, als je een nieuwe kaart plaatst met daarop welliswaar nieuwe foto's maar wel met dezelfde bestandsnamen dan ziet windows niet dat er nieuwe bestanden op staan, hij ziet immers nog steeds dezelfde bestanden(namen) en haalt dus de daarbijhorende thumbs uit de thumbs cache ook al zijn die thumbs dus ondertussen veroudert.
 • hartstikke bedankt voor het antwoord,
  maar bij extra/mapopties/weergave staat geen
  "miniatuurweergaven niet in cache plaatsen"

  Op geen enkel tapblad onder mapopties staat iets over cachegeheugen.


  Nogmaals, op de pc staat Win2000 sp3
 • Aiii,

  Ik heb hier geen w2k bij de hand, ik dacht toch echt dat het ook in win2000 daar zat….

  De optie is er (volgens mij) wel alleen waar zit ie dan verstopt?
  [edit]
  Ik heb even zitten zoeken en kom niet veel verder.
  Kennelijk kent win2k niet de thumbs.db om de thumbnails in te saven maar worden thumbnails wel gecached maar in de datastream in de ntfs filestructuur, de thumbcache wordt een onderdeel van het plaatje, als ik het goed heb begrepen.

  Mijn veronderstelling dat de thumb cache het verschil niet zou kennen tussen twee afbeeldingen met dezelfde naam in dezelfde map blijkt niet te kloppen want explorer kent weldegelijk het verschil door naar de "timestamp" te kijken en kennelijk is dus datgene wat er niet goed werkt bij jou.
  Het hele mechanisme voor het laten zien van thumbs ed(weergave van de folder enzo) zit verstopt in enkele verborgen mappen en bestanden en zijn te vinden in de map met je plaatjes.

  Maar ja, wat nu?

  Ik denk dat je eens wat aan het proberen moet, begin eens met het weggooien van de map en maak eens een nieuwe map aan.
  Als je fotomap weer in een ander map(map in een map in een map in een map enz enz) zit overweeg dan om de hele map structuur te verlaten en een nieuwe map aan te maken in de root van de drive dus C:\Nieuwe map\ en kijk eens of dat het oplost.

  Je zou ook voor de nieuw aangemaakte map een nieuw template kunnen introduceren en zo de map dwingen de regels te volgen.
  Een nieuw template instellen voor je map doe je onder beeld/deze map aanpassen oid,je moet in een wizzard tercht komen waarin je een template kunt kiezen voor de map-als het goed is heb je de keuze uit een stuk of wat templates.
  Ik heb geen w2k bij de hand maar ik weet zeker dat deze optie aanwezig is ik weet alleen niet meer precies waar en hoe zul je ff zelf naar moeten zoeken in explorer.

  Verder zou het dus kennelijk ook een probleem van de bestandsstructuur van de drive kunnen zijn en de enigste optie om die te "repareren" die in mij opkomt is de drive leegmaken(data backuppen naar een andere drive of cd/dvd) en GEHEEL (dus niet snel-formateren) formateren zodat er een nieuw ntfs bestandssysteem wordt aangemaakt.
  Of dit werkelijk helpt weet ik niet, het is maar een wilde gok….

  Dan kun je nog overwegen SP4 te installeren, win2000 heeft wel meer problemen gehad met de mapweergave welke in de loopt der tijd zijn gefixt…..
 • dus win2000 bewaart dingen in het cache-geheugen
  en dat is niet te wissen?? Die jongens van Microsoft
  denken echt goed na wanneer ze iets maken…
 • Voor zover ik heb begerepen; inderdaad, er is niet een thumbs cache, de data zit verweven in de ntfs structuur.
  Houd me er niet aan vast want ik lepel alleen maar op wat ik op een (erg) technische pagina ergens heb gelezen………..

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.