Vraag & Antwoord

Anders (software)

systeemherstel lukt niet

Anoniem
kid jansen
14 antwoorden
 • Probeerde vandaag systeemherstel toe te passen, maar ik kon hoogstens één dag terug. Uiteindelijk kwam er een mededeling dat de handeling geweigerd werd of niet lukte. Lijkt me nou juist niet de bedoeling van systeemherstel?
 • Toen ik systeemherstel tijden terug een keer wilde gebruiken, bij mezelf en bij iemand anders, kreeg ik dezelfde melding. Vervolgens heb ik het nog een paar keer bij mensen willen toepassen, helaas zonder resultaat. Daarna is het voortaan standaard uit gegaan en gebruik ik het niet meer. Ik heb er dus ook geen goede ervaringen mee…

  Voegt niet echt iets toe aan je topic maar wilde het toch even melden, ik vind 't maar niks, heel dat systeemherstel niet.
 • Sys herstel gebruikt harde schijf ruimte voor het aanmaken van herstelpunten.
  Vooral bij een wat ouder systeem(windows installatie die al een tijdje draait) met veel geinstalleerde software kan de ruimte die nodig is voor een herstel punt behoorlijk oplopen.
  Je kunt in; dezecomp/eigenschappen/sysherstel aangeven hoeveel ruimte er gebruikt mag worden.
  Als deze ruimte niet groot genoeg is kan er wellicht maar 1 herstel punt worden opgeslagen….
  Denk in Gigabytes….

  Overigens: het "eerste" herstel punt kost de meeste ruimte, daarna wordt er alleen incrementeel gesaved, dwz dat alleen de verschillen tov het voorlaatst gemaakte herstelpunt wordt opgeslagen.
 • als je systeemherstel nou eens uitschakeld, reboot en dan weer inschakeld en vervolgens een herstelpunt maakt en kijk dan een dag later of je terug kan gaan naar dat punt.

  Misschien dat het dan weer werkt, ik heb ook wel problemen gehad met systeemherstel waardoor ik bijna al m'n programma's opnieuw kon installeren en een hele hoop data kwijt was. Laatst had ik problemen met het uitschakelen van systeemherstel, ik gebruik het namelijk toch nooit en het neemt alleen maar schijruimte in beslag.
  Over het algemeen los ik m'n computerproblemen gewoon handmatig op, soms met hulp van de mensen op dit forum, want systeemherstel begin ik niet meer aan.
 • ik zie via deze computer>eigenschappen dat de "te gebruiken hoeveelheid schijfruimte"5% = 1951 MB is.Moet ik dat veranderen?
 • Tja, ik heb voor al mijn drives de standaart 12% en dat komt voor mijn c drive op zeg 2400 MB waarvan er op dit moment kennelijk zo'n 1.5 GB in gebruik is ware het niet dat de "grootte op schijf" maar 800 MB is, het verschil tussen dataruimte en de ingenomen schijfruimte komt voort uit compressie en clustergrootte, kennelijk wordt systemrestore zwaar gecomprimeerd opgeslagen.
  Maar evenegoed 800 MB en dat is voor een windows installatie van pak-em-beet 2-3 maanden oud.
  Het laat zich raden hoeveel ruimte er nodig is over 1 of 2 jaar als ik 15000 progjes heb gedownload en geprobeert en toh weer heb verwijdert….

  Je zou dus ook even kunnen kijken hoe het met de gebruikte ruimte zit:
  verkenner/extra/mapopties/weergave/verborgen bestanden zichtbaar maken en beveiligde systeembestanden zichtbaar maken en "eenvoudig delen" UITzetten.

  In verkenner onder C:\System Volume Information het hele restore gebeuren opgeslagen, mag je de map niet bekijken? :
  rechtsklik/beveiliging/toevoegen en naam invullen van je gebruikersaccount/klik ok
  Nu moet je de map wel kunnen openen en bekijken.
  Je kunt dan zelf wel concluderen of wellicht alle ruimte gebruikt wordt.
 • volgens mij kan je met schijfopruiming ook alle herstelpunten behalve de laatst gemaakte verwijderen (2e tabblad), kijk eens of het dan wel werkt. Verder lijkt het mij logisch dat systeemherstel niet voor iedereen een vaste grootte moet hebben, maar dat je gewoon moet kijken naar hoeveel schijfruimte je gebruikit. Hoe meer schijfruimte je gebruikt des te groter zullen je herstelpunten zijn, hoewel vooral de schijfruimte die je gebruikt voor programma's uit maakt en veel programma's installeren of deinstalleren grote herstelpunten veroorzaakt.

  Ik zou als ik jou was doen wat ik eerder al had gezegd en vervolgens het schijfpercentage wat systeemherstel mag gebruiken vergroten naar die 12% als je systeemhersel wil blijven gebruiken. Ik neem niet aan dat je die schijfruimte heel erg zal missen.
 • rwilligen schreef:
  In verkenner onder C:\System Volume Information het hele restore gebeuren opgeslagen, mag je de map niet bekijken?
  Nee, dat lukt bij mij niet, wordt niet toegestaan ondanks genoemde drie acties (verborgen best., beveiligde syst. en eenvoudige delen)
  Er zijn maar twee vetgedrukte data (gisteren en vandaag) in de kalender van systeemherstel.
  Op advies van Kid Jansen het percentage op 12 gezet, maar niets lijkt te helpen.
  Nou heb ik ook al een vermoeden van een beschadigd register hier en daar, en andere experts in dit forum raadden mij een nieuwe XP-installatie aan.
  Iedereen h.d. voor het meedenken tot dusver.
 • Als je een account hebt met administrator rechten log dan in veilige modus in, dan kan je jezelf rechten geven op die map, maar dit kan alleen bij NTFS bestandssystemen. Bij mapopties kan je verborgen bestanden weergeven en iets instellen over beveiligde systeembestanden (ik weet niet meer hoe die heet en kan nu niet kijken). Als vervolgens de map C:\System Volume Information zichtbaar is klik je er op met je rechtermuisknop en ga naar eigenschappen, dan is het volgens mij het laatste tabblad. Je moet maar ff kijken, ik kan namelijk hier niet kijken hoe het ook alweer ging. Als je vervolgens rechten heb kan je die map openen en er ook dingen in wijzigen, als je nou alles delete in die map dan wordt dat bij een reboot allemaal opnieuw aangemaakt. Waarschijnlijk werkt het dan wel weer.

  Een alternatief voor bovenstaande is explorerxp (soort verkenner), maar die redraagt zich als system en heeft dus alle rechten (scheelt die hele zooi van rechten geven aan jezelf) of met de bestandsbrowser van PartitionMagic, die gedraagt zich ook als system dus daarmee kan je ook die zooi verwijderen. Als je dan reboot is de kans groot dat het wel weer werkt aangezien de hele system restore zooi opnieuw is aangemaakt.
 • oeps, voor mij al aardig ingewikkeld als 70plusser. Ik zal de instructies afdrukken en proberen uit te voeren. Alweer alvast h.d.
 • oh sorry, ik zal het wat makkelijker maken. Want ik wat ik heb uitgelegd zijn drie manieren, waarvan één een vrij moeilijke is.

  Dit is de makkelijkste manier stap voor stap uitgelegd:

  1. download explorerxp
  2. installeer explorer xp
  3. open explorerxp
  4. ga naar de map C:\system volume information
  5. delete alles in deze map wat je kan deleten, je zal waarschijnlijk een aantal foutmeldingen krijgen dat sommige bestanden niet verwijderd kunnen worden. Vervolgens ga je naar de mappen die bleven staan en ook daarin verwijder je weer zo veel als kan.
  6. sluit explorerxp af en reboot

  je bent nu alle oude herstelpunten wel kwijt, systeemherstel zelf is ook uitgeschakeld doordat essentiele bestanden ervan missen. Maar na een reboot worden deze bestanden opnieuw aangemaakt, even als een nieuw herstelpunt.

  Hoop dat dit een iets makkelijkere manier is

  Overigens kan je in explorerxp geen selecte kaders trekken met de muis (wat heel irritant is) dus je kan dan het beste de toetsencombinatie Ctrl+A gebruiken, dan selecteer je alles in een keer.
 • [quote:f8827ec3a2="kid jansen"]
  4. ga naar de map C:\system volume information
  [/quote:f8827ec3a2]

  Je moet hierbij wel de rechten goed zetten op die map anders kom je er niet in.
 • met explorerxp wel, want die gedraagt zich als system
 • Omdat ik ook last had van alle bovenstaande ervaringen, heb ik Norton Ghost 9.0 NL gekocht. Dat werkt gewoon goed. En veel handiger en uitgebreider van MS-Systeemherstel. Je kunt de kopie zelfs benaderen als ware het een aparte hard-disk. Erg handig en nog een Nederlandstalig programma ook.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.